Tortosa és substituït pel primer Tinent d’Alcalde Josep Francés com a nou representant de la ciutat a l’ens comarcal

El Govern d’Ontinyent destituia ahir el regidor Filiberto Tortosa (PP) com a representant en la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida “per haver defraudat la confiança del plenari i de la ciutat”, segons van coincidir en assenyalar la resta de grups amb representació municipal, COMPROMÍS,Pose i Eu, que votaven a favor de substituir Tortosa pel primer Tinent d’Alcalde, Josep Francés, com a representant d’Ontinyent a la Mancomunitat.

El Portaveu de Compromís, Josep Francés, reconeixia en primer lloc que “ens vam equivocar. Vam creure que una persona alliberada, que és assessor a la Diputació, que te dedicació exclusiva en política en València, vivint de la política i que és regidor d’Ontinyent era la persona adient per a defensar els interessos de la comarca”. Ara, assenyalava, “la destitució es de sentit comú. Deixa la Mancomunitat amb un deute històric, el mes gran de la història. Hi ha alarma social sobre el que passarà amb el fem, i davant tot açò no ha sabut defensar els interessos del seu poble. Ha defraudat a l’Ajuntament, als ciutadans d’Ontinyent, no ha estat a l’altura de les circumstancies i quasi ha tancat la Mancomunitat”, destacava.

La proposta era presentada per part de l’Alcalde d’Ontinyent,  qui recordava que al plenari de setembre de 2011, “en veure que el PP mantenia la majoria en la Mancomunitat, i com que Ontinyent és la capital de la comarca i té la meitat de la població, vam pensar en Tortosa com a representant, independentment del color polític, com a representant d’Ontinyent”. Amb tot, destacava el primer edil, “l’esperança que teníem de que anava a treballar per Ontinyent es va veure frustrada quan eixa confiança dipositada acabava en dimissió, en una fugida que demostra que no tenia cap voluntat de defensar els interessos d’Ontinyent i la comarca”.

El portaveu del PP, Filiberto Tortosa, manifestava en primera instància a la resta dels portaveus que “poden seguir dient el que vullguen, han repetit el meu nom més vegades que en la historia d’aquest plenari i estic realment satisfet”, per a continuar assegurant que la resta de grups “anaven a fer açò independentment de que jo presentara la renúncia al càrrec en la Mancomunitat”, tot i admetent que “em pareix molt be tot el que han dit i que em tiren al cap a mi ara, es el normal i el que deuen fer també”.

Des del Grup Municipal Socialista, Rebeca Torró es preguntava com Tortosa havia pogut estar en la legislatura anterior exercint com a President de l’ens comarcal, “i alhora ser regidor d’urbanisme, patrimoni, obres públiques, camins rurals, parcs i jardins, i ser tinent d’alcalde, mentre que ara, quan sols porta transport, diu que no pot ser president. La única veritat és que no ha estat capaç de plantar cara al seu partit per a dir-los que a La Vall d’Albaida no volem pagar el doble pel mateix servei en l’assumpte del fem, i per això pega a fugir abans que la situació el salpique”. Torró afegia que “és curiós que setmanes després que vosté haja fugit, el seu partit canvie de postura i ara recolze que el fem ens coste el doble, i tot gràcies a la seua gestió. Pot estar molt orgullós. Si son capaços de trair als seus, com no van a ser capaços de trair a la ciutadania?” es preguntava la regidora.

 

Des d’Esquerra Unida, Manuel Ruiz apuntava en primer lloc que “des d’EU anem a recolzar la proposta d’alcaldia per substituir a Tortosa per Josep Francés però vull recordar que quan es van nomenar els representants en setembre, EU es va abstindre, perquè consideràvem que la elecció de Tortosa no estava plenament justificada”. El portaveu de la formació destacava que “hem perdut un any, estem pitjor que estàvem, perquè estem a l’espera que el nou president de la Mancomunitat convoque un ple i ens diga si o si que estem al Consorci de Residus, i a partir d’ahi li tindrem que donar les gràcies a la gestió que ha fet Filiberto Tortosa estos anys”. Ruiz es dirigia a Tortosa per a dir-li que “no es pot fer es una fugida cobardment de la seua responsabilitat com ha fet, això no es mereix altra resposta que esta”.

L’Alcalde d’Ontinyent tancava el debat dirigint-se al portaveu del PP per a dir-li que “jo no estaria ni orgullós ni satisfet d’arrancar a córrer. Quan el seu partit li ha dit el que havia de fer, vosté ha optat per abandonar la Presidència de la Mancomunitat per defensar la seua supervivència en política, i sols els mals governants no accepten les seues responsabilitats”, concloïa el primer edil.