Totes les obres presentades hauran de mostrar espais emblemàtics o reconeixibles de la ciutat

Els curtmetratges no deuran superar els dos minuts i es poden gravar amb qualsevol camera amb una qualitat mínima

Els carrers d’Ontinyent es convertiran aquest cap de setmana en un gran plató de cinema, gràcies a la iniciativa “Smash Microcinema”, un concurs de curtmetratges organitzat per l’empresa Smashing Films, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la Regidoria de Cultura.

Segons consta a les bases els requisits fonamentals són que la peça haurà de ser rodada en el terme d’Ontinyent, donant mostres al curtmetratge d’espais emblemàtics o recognoscibles de la ciutat, i que la temàtica del curt és lliure excepte pel fet que tots els participants hauran d’incloure en les seues peces un element o motiu que l’organització els facilitarà a l’inici del concurs. El Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig, manifestava que “la iniciativa d’esta productora ajudarà a divulgar el nom de la ciutat, així com els seus llocs més emblemàtics, i per això compta amb el suport de la nostra regidoria, des de la qual animem a la gent a inscriure’s, ja que a més és de caràcter gratuït i qualsevol hi pot participar”, destacava.

Des de Smashing Films, Joan Miquel Knight i Rosa Insa, impulsors de l’activitat, destacaven que la inspiració els va venir en guanyar el 2 º premi del festival europeu de cinema de Reus i Cambrils, on van observar que Cambrils “no és una ciutat gran i tot i això fa un concurs de cinema, pel que vam pensar que Ontinyent es podia ajustar a un certamen com aquest, tenint com té els seus ponts, natura o barri medieval”. Per participar, només cal consultar les bases a la web de la productora www.smashingfilms.com i remetre la inscripció gratuïta emplenada al seu correu electrònic [email protected] abans del 11 d’octubre.

Des de Smashing Films comenten que “les noves tecnologies han possibilitat que qualsevol dispositiu tinga una càmera de vídeo de bona qualitat”, i per això es permet l’ús de tot tipus de càmeres, ja siguin de vídeo, fotos o mòbil, sempre que complisquen uns requisits mínims de qualitat. La peça, això sí, s’haurà de gravar dissabte dia 13 a partir de les 9:00 hores, i els participants hauran de lliurar-la 36 hores després, abans de les 21:00 hores del diumenge 14 d’octubre. Hi haurà dos premis en metàl·lic de 500 i 200 euros patrocinats per Caixa Ontinyent i el Cine Club Utiye, tenint lloc un acte de lliurament de premis i visionat de les obres el dia 27 d’octubre de 2012 a al Centre Cultural Caixa Ontinyent.