El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, de COMPROMIS, concretava que es substituirà determinades canalitzacions de fibrociment per altres de fundició dúctil, que millora el fluxe i la pressió de l’aigua.

L’asfaltat de la Plaça de les Sufragistes serà la primera de 12 obres finançades amb el rebut de l’aigua, el PPOS i recursos propis municipals.

 

Rebeca Torró destaca que són actuacions “que s’havien deixat de banda però necessàries per a la vida quotidiana de la gent”

El Govern d’Ontinyent ha presentat hui el “Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013”, que té com a objectiu la millora de la xarxa d’aigua potable i augmentar la seguretat i la comoditat de diversos carrers i places del casc urbà. La Coordinadora del Àrea de Territori, Rebeca Torró, i el Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, presentaven hui un pla que es composa de 12 actuacions i que preveu una inversió per valor total de 900.000€: “en una època en què els recursos són limitats estem obligats a estar pendents d’eixes xicotetes coses que en altres moments s’han deixat de banda, però que son necessàries per a la vida quotidiana de la gent”, destacava Rebeca Torró.

La primera actuació començarà la setmana pròxima a la Plaça Sufragistes, on s’asfaltarà un aparcament “on ara sols hi ha terra, pols i clots”, afegia Torró, i conclourà al llarg del 2013. No obstant, la part que comprèn sols l’asfaltat de carrers està previst que finalitze a finals de gener de l’any vinent. Estes primeres actuacions inclouen millores a l’Avinguda Almaig, Carrer Dos de Maig, Músic Casanova, Pius XII, Pare Fullana i Camí dels Carros, a les quals s’ha d’afegir les obres que afecten a la xarxa d’aigua potable, als carrers Furs, Plaça Carlos Díaz, Arquebisbe Segrià, Carrer Morales i Ferran Alcina.

La Coordinadora de l’Àrea de Territori avançava que el pla naix amb vocació de continuïtat en el temps, i explicava que inversions van a ser possibles gràcies als ingressos que l’Ajuntament obté mitjançant el rebut de l’aigua i per altra banda dels propis recursos municipals. A més a més, el Govern d’Ontinyent ha decidit destinar la major part del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València a completar les diferents actuacions que arriben a la majoria dels Barris de la Ciutat.

El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, concretava que es substituirà determinades canalitzacions de fibrociment per altres de fundició dúctil, que millora el fluxe i la pressió de l’aigua, a més de facilitar la localització i reparació de possibles fuites “i fins i tot la eliminació del risc d’aparició de la bactèria legionel·la per estancament de l’aigua”. El regidor posava com exemple del positiu d’estes obres l’actuació a dur a terme al Carrer Morales i Arquebisbe Segrià, “on els veïns havien de suportat continues fuites d’aigua”. Quesada destacava així mateix que l’actuació a la Plaça Carlos Díaz s’inclou dins d’un projecte d’actuació conjunta de caire mediambiental al barri de Sant Rafel anomenat “Camins Segurs”, a la implantació del qual està previst comptar amb la col·laboració dels centres educatius de la zona, un pla que, destacava Quesada, “donarà més qualitat de vida al veïnat i valor afegit a les infrastructures del barri”.

Rebeca Torró incidia en que el Pla d’Eficiència Urbana compren la majoria dels Barris de la Ciutat perquè l’objectiu del Govern és poder actuar al llarg de la present legislatura en la major part dels carrers de la ciutat: “Som conscients que no son obres que es puguen denominar lluidores, però sabem que són actuacions que milloren la vida quotidiana de la gent, que és en definitiva el nostre objectiu”, concloïa la regidora.