Pepe Pla regidor d’educació de COMPROMIS, acusa al Director General d’Educació “d’enganyar a la comunitat educativa per a aturar les mobilitzacions”

La Conselleria d’Educació deixarà definitivament sense transport escolar a 231 alumnes de l’IES l’Estació d’Ontinyent durant el present curs 2012/2013, afegint-se d’aquesta manera a l’eliminació d’aquest servei a l’IES Pou Clar. Des de la Direcció Territorial d’Educació s’ha notificat a l’Ajuntament d’Ontinyent i a l’IES l’Estació la seua resolució respecte a les peticions que representants municipals (encapçalats per l’Alcalde Jorge Rodríguez) i del centre (Amb el Director Pere Vanyó al front) van plantejar al Director Territorial Ismael Martínez, per tal que l’alumnat del centre no es quedara sense el transport escolar gratuït suprimit aquest curs per part de la Conselleria.

El Regidor d’Educació, Pepe Pla, que va estar present en aquella reunió, recorda que “li vam explicar al Director Territorial que no és el mateix parlar d’alumnes de 14 anys en un centre educatiu al casc urbà que de xiquets de 12 anys que han de creuar una carretera escarpada i poc il·luminada”, davant la qual cosa Ismael Martínez es va comprometre “a estudiar un per un els casos dels alumnes afectats”, tractant-los com a “excepcionalitats”.

Ara, explica el regidor, “després de donar-nos llargues durant un mes, ens diuen que es ratifiquen en la seua negativa a mantenir el transport escolar per al centre. Per a aquest viatge no calien estes alforges, si tenien clar que ens anaven a dir que no, no calia dir-nos que ho arreglaven en un minut i després fer-nos esperar un mes”, lamenta.

Pepe Pla afegeix que “potser el que volien és que pararen les mobilitzacions de l’alumnat, pares i mares, que van realitzar vàries protestes a Ontinyent i que ens van acompanyar a la reunió en autobusos, amb pancartes i botzines que sembla que volien deixar d’escoltar encara que fora a costa de mentir-nos descaradament”. El regidor lamenta així mateix “que els excessos i la gestió malgastadora del PP durant molts anys ara l’acaben pagant els estudiants, que es queden sense aquest servei”.

En aquest moment, explica Pla, “la situació és molt complexa, perquè a l’igual que l’Ajuntament no té competències per posar un professor substitut quan hi ha una baixa, no pot posar un autobús escolar que és responsabilitat de la Conselleria”. Tot i això, avança, el Govern d’Ontinyent estudiarà alternatives per a ajudar al desplaçament dels 231 alumnes afectats, “però alternatives que en cap cas substituiran la obligació de la Conselleria d’Educació de fer el que li pertoca, que és atendre degudament a l’alumnat en una etapa d’escolarització obligatòria”, destacava.