COMPROMIS per Ontinyent ja va encetar el camí mitjançant les gestions del nostre regidor Joan Cambra amb el 1% cultural.

Les obres culminen la recuperació de l’emblemàtic edifici i amplien el ventall d’usos del que aquest ha estat dotat pel Govern d’Ontinyent

Els Gegants i Cabets d’Ontinyent estrenaran casa aquest mes de novembre, a la que serà la seua residència definitiva. Després d’haver estat durant anys emmagatzemats a una local del Carrer Francisco Cerdà, i posteriorment a la planta baixa del Palau de La Vila, el Govern d’Ontinyent ha habilitat un espai expositiu propi on els turistes i visitants podran contemplar a estes figures, al Criptopòrtic del propi Palau, aprofitant les obres que s’estan duent a terme en aquest espai.

La rehabilitació del Criptopòrtic del Palau (part anexa a l’edifici central i datada entre els segles XVI i XVII) és una actuació pressupostada en 322.170 euros i subvencionada pel Ministeri de Foment, mitjançant el conveni del 1% cultural signat en 2010 a Ontinyent. Les obres van arrencar el 10 de març de 2011, adequant, consolidant i dotant d’estabilitat estructural esta part subterrània del Palau de La Vila, amb unes dimensions aproximades de 170 metres quadrats, oberta al llit del Riu Clariano.

Una volta finalitzades les últimes tasques de reforçament i impermeabilització de l’estructura, es procedirà al tancament envidrat dels arcs que donen al riu, un tancament que no serà total, per facilitar la ventilació. Estos vidres comptaran a la seua part interior amb la col·locació d’estors per evitar un excessiu assolellament de la sala on s’ubicaran els Gegants i Cabets. Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que amb aquesta actuació, que donarà per conclosa la rehabilitació del Palau, s’amplia el ventall d’usos i serveis de que s’està dotant l’edifici per tal de dinamitzar-lo. En aquest sentit, cal recordar que a més d’aquesta nova sala expositiva i de l’habilitació d’un espai per a cafeteria i botiga, al Palau està l’Oficina de Turisme, en una de les sales es troben exposats elements del Museu Textil, i l’última planta acull el saló de plenaris municipal.