Josep Francés lamenta que el PP al Congrés vote en contra de la ILP “Televisió sense Fronteres” i recorda que el propi Alberto Fabra la va recolzar.

La coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT ha presentat una moció al proper plenari municipal a la qual demana a l’Ajuntament d’Ontinyent que es posicione a favor de la reciprocitat de senyal entre els canals de els canals de RTVV i els Canals de la Televisió de Catalunya, que permetrien a la ciutadania tornar a veure TV3 a Ontinyent i la resta del País Valencià. A la moció de COMPROMÍS, es proposa que l’Ajuntament d’Ontinyent reprove la decisió presa pel Partit Popular al Congrés dels Diputats de votar en contra del tràmit parlamentari de la ILP “Televisió sense fronteres” formulada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), per a permetre la recepció de televisions en la mateixa llengua entre comunitats autònomes diverses. El portaveu de la coalició, Josep Francés, lamentava que “el PP haja decidit utilitzar la seua majoria absoluta sense tenir en compte el consens polític i social a favor de la ILP, i així negar-li la veu als 651.000 ciutadans i ciutadanes que la van signar, votant per tant contra la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i el respecte a la diversitat lingüística i cultural”, assenyala.

La moció de COMPROMÍS proposa també que el consistori ontinyentí inste a la presidència de la Generalitat Valenciana perquè avance amb les negociacions pertinents per permetre la reciprocitat entre RTVV i els Canals de la Televisió de Catalunya; En aquest sentit Josep Francés recorda que tant a la Diputació de Castelló, com a molts ajuntaments de les comarques de Castelló el Partit Popular va donar suport a la ILP, i entre ells l’actual President de la Generalitat, Alberto Fabra. Francés assenyala que “el PP valencià, així com el President Fabra, deurien ser coherents amb les seues paraules, i així permetre tornar a la situació anterior a la censura impulsada pel president Camps”.

Des de COMPROMÍS També es qüestiona l’actuació dels diputats Valencians del PP al congrés dels diputats per Castelló, Manuel Cervera, Andrea Fabra, Ascensión Figueres per votar en del sentir majoritari a la seua circumscripció, i en aquest sentit també es demana que l’Ajuntament inste al diputats el Congrés per la circumscripció de Castelló a respectar el sentir majoritari del territori que representen i actuar en conseqüència. Josep Francés destacava per últim que “durant 25 anys el País Valencià ha pogut veure TV3 sense cap conflicte, i ara és a les mans del president Fabra poder tornar a aquesta situació. Si no, també ell serà responsable d’aquest atac a la llibertat d’expressió, a la pluralitat informativa i a la llengua i la cultura dels valencians”.