Josep Francés qualifica de “greuge comparatiu realment insuportable” la distribució de les inversions prevista pel PP als pressupostos de 2013

El portaveu municipal de la Coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT, Josep Francés, ha acusat el Govern de Mariano Rajoy (PP) de genera “un greuge comparatiu realment insuportable” entre el País Valencià i la resta de territoris de l’Estat en la inversió per habitant plantejada per l’Executiu Central de cara als pressupostos de 2013.
Els Pressupostos Generals de l’Estat previstos per a l‘any 2013 han suposat una reducció del 35,1% respecte a l’any anterior, però del 57,5% si considerem els de l’any 2011. Josep Francés explica que “la gravetat d’estes xifres” es contempla si analitzem la inversió per càpita. En aquest sentit, el portaveu de COMPROMÍS explica que si per a l’any 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal, que va situar als valencians un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 € per habitant, la previsió per a l‘any 2013 contempla una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 €. Açò suposa que la inversió per càpita per als valencians seria del 56% de la mitjana espanyola (225,5 €), el 27% de la inversió que rebrà cada ciutadà/na de Galícia rebrà (468,3€) i tan sols el 20% del que rebran els de Castilla-Leon (620,3 €).
“Tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 102.941.902 € (9,60% del tota de l’Estat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de l’estat”, lamenta Josep Francés.
Des de COMPROMÍS consideren que si bé es pot entendre que les inversions s’han vist reduïdes en tot l’Estat, “de cap manera es pot compartir la decisió que en el País Valencià les retallades hagen de ser molt majors que els que s’han produït en la majoria de Comunitats Autònomes, allunyant-nos així de la legítima aspiració d’aconseguir la renda per càpita mitjana existent en l’estat espanyol. És una qüestió que ens afecta directament als ontinyentins, als valldalbaidins i a tots els valencians i valencianes, i volem que la ciutadania tinga constància de com ens estan discriminant”, conclouen des de la coalició.