Prop de 2.000 escolars d’educació infantil, primària i secundària d’Ontinyent estan participant estos dies de l’activitat turístic-educativa vinculada al 9 d’octubre que està duent a terme al barri de La Vila l’empresa local Voraserra amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de les regidories de Turisme i Educació.

Es tracta d’un projecte de visites teatralitzades que ja es va posar en marxa l’any passat, i que permet ensenyar als escolars la història del 9 d’octubre i d’Ontinyent, així com detalls de com es vivia a la ciutat al segle XIII, i participar de jocs a partir d’elements propis com el casc antic.

Enguany al Rei Jaume I s’han afegit com a novetats alguns personatges de la fantasia tradicional valenciana, com ara el Moro Mussa o la Quarantameula, a més d’altres com “l’Home del Sac”, el “Caçarrates” o la ontinyentina bruixa “Meruda”, que protagonitza un dels moments més espectaculars en baixar en tirolina des de la primera planta al pati del Palau de La Vila. L’activitat enguany s’ha ampliat als estudiants de secundària, adaptant a cada edat les explicacions al voltant de llocs com el carrer dels Hams, les torres d’entrada a la Vila, la muralla, les coves, la Cantereria o el Raval.

El regidor d’Educació, Pepe Pla, apuntava que amb esta iniciativa s’acompleixen alhora diversos objectius, ja que “es dona feina a moltes persones mitjançant una empresa local i al mateix temps es posa a l’abast del centres escolars una activitat formativa i lúdica”, destacava. El regidor de turisme, Joan Sanchis, posava de relleu que “és una activitat que dona a conèixer el nostre patrimoni i riquesa històrica als xiquets i xiquetes”, afegint que des del seu departament “volem donar a conèixer, revitalitzar i potenciar els nostres recursos, per a afavorir l’activitat econòmica i dinamitzar la vida social, cultural i en aquest cas també educativa a la ciutat”.

Fins ara han passat ja 1.500 alumnes principalment d’educació infantil i primària, i està previst que als dies que resten d’activitat, i amb la participació dels estudiants de secundària al llarg d’esta setmana, la xifra augmente fins a quedar al voltant dels 2.000.