Christian Felber: “els diners no valen per a mesurar com ens va realment”
Més de 200 persones asisteixen a la conferència sobre “l’Economia del Bé Comú” de la mà del seu creador
Més de 200 persones omplien hui dilluns de gom a gom el Saló d’Actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent per acudir a la conferència sobre “l’Economia del Bé Comú” de la mà del seu creador, el Professor d’Economia de la Universitat de Viena Christian Felber.
Felber presentava una alternativa al model social capitalista que pretén implantar a les empreses i administracions locals el “Bé Comú” com a element que centre l’activitat econòmica a l’hora de valorar els resultats. En aquest sentit, l’economista recordava que les enquestes mostren que el 90% de la població europea seria favorable a un nou model econòmic, i que “els diners no són un indicador fiable de com ens va realment, sinó que el que realment val són elements com la salut, l’estabilitat ecològica, la pau, o la democràcia. Valors com la felicitat, la cooperació o la solidaritat tots els tenim al nostre interior però els sistema capitalista els ha anat amagant”, explicava. Al projecte s’han sumat més de 800 empreses de 10 països (entre elles 100 d’Espanya) que ja implementen el “Balanç del Bé Comú” al seu funcionament.
Tot i tenir lloc la conferència a les 10:30 del matí, el Saló d’Actes veia sobrepassada la seua capacitat fins al punt que molts dels assistents havien d’escoltar plantats al fons de la sala la intervenció de Felber. Des de la Regidoria de Medi Ambient, organitzadora de l’acte, l’edil Fran Quesada valorava “molt positivament” l’assistència de públic de totes les edats: “hem pogut reunit agents socioeconòmic i estudiants, el present i el futur, perquè depèn de totes i tots que una iniciativa com aquesta es consolide com alternativa al sistema actual”, destacava el Regidor.