L’Ajuntament signarà un acord amb una ONG per a que el gestione i comptarà amb la col·laboració dels principals comerços locals.

El consistori gestiona amb l’IVVSA una moratòria per a evitar desallotjaments per impagaments de lloguers i habilitarà vivendes per donar cobertura als casos extrems.

L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa aquest mateix mes de setembre un banc d’aliments per ajudar a les famílies més necessitades a fer front als efectes de la crisi. S’ explicava que per tal de posar-lo en marxa, el consistori signarà un acord amb una ONG per a que aquesta el gestione, amb una aportació municipal de al voltant de 60.000 euros, que és la quantitat que es va aportar en 2011 a les ajudes de primera necessitat en l’apartat d’alimentació. A més a més, es comptarà amb la col·laboració de tres dels principals comerços locals, que aportaran aliments en condicions de ser consumits, però amb una data de caducitat propera en el temps.

També: “les conseqüències de les polítiques estatals de retalls i pèrdua de drets està comportant que molta gent estiga al límit, a Ontinyent tenim al voltant de 5.000 persones registrades al Servef, i l’Ajuntament no va a deixar a cap ciutadà sense atendre”. D’aquesta manera, s’està ultimant el lloc on es posarà en marxa aquest banc d’aliments, on serà necessari acudir després d’haver-se dirigit al Departament de Serveis Socials, que certificarà la necessitat de les persones usuàries.

S’insistia en que la vocació d’aquesta iniciativa és “complementària i no substitutiva” de les ONGs que ja estan duent a terme aquesta tasca, i que “el que es vol evitar és que passe com en altres municipis, on la demanda d’aliments ja està superant la cobertura que presten les diverses organitzacions”. El banc d’aliments inclourà una “porta de col·laboració individual” de la ciutadania, i el consistori mantindrà la organització d’altres iniciatives semblants a la duta a terme recentment de replegada d’aliments en la signatura de llibres del tennista Juan Carlos Ferrero que es va fer al Poliesportiu Municipal.

Per altra banda, s’avançava van a realitzar-se aportacions al Pla d’Ocupació i Reactivació Económica per a que el Consell Econòmic i Social les tinga en compte, i confirmava que el consistori també va a prendre mesures davant la situació d’impagament de les vivendes que té llogades l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) en Ontinyent. 

El consistori està gestionant amb l’IVVSA una moratòria per a evitar desallotjaments per impagaments d’estos lloguers, després de que s’haja constatat l’existència d’una remesa d’al voltant de 10 cartes d’impagament “que no volem que puguen desembocar en cap desallotjament”. De la mateixa manera, l’Ajuntament també habilitarà vivendes per tal de donar cobertura als casos més extrems. El regidor concloïa que, amb tot, les mesures que puga efectuar des de l’Ajuntament “seran insuficients si no hi ha un canvi de les polítiques econòmiques que estan efectuant-se a nivell estatal i que cada volta empobreixen mes als ciutadans”, s’apuntava.