Compromís celebra l’estalvi, ja que sempre ha estat una prioritat i en paraules del primer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda Josep Francés “és una mostra de bona organització i de professionalitat”.

La xifra passa de 1527 hores i 35.083 euros a 492 hores i 13.216 euros.

Només s’han denunciat dos robatoris i no s’han registrat problemes d’estacionament.

El Govern d’Ontinyent ha aconseguit rebaixar en més de 20.000 euros la despesa en hores extres policials durant les festes de Moros i Cristians. Si en l’any 2008 els agents de la Policia Local realitzaven 1527 hores extra, el que suposava una despesa de 35.083 euros, enguany aquestes xifres s’han reduït en al voltant d’un 60%, quedant en 492 hores extra i una despesa de 13.216 euros.

La mitjana d’hores extraordinàries en les festes morocristianes durant els 4 anys de la legislatura anterior va ser de 1257, una xifra que ja es va rebaixar notablement l’any passat, quan es van reduir-les a 550, aconseguint-se enguany una nova reducció fins quedar en només 492. La Coordinadora de l’Àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals, destaca que “allò més important és que s’ha aconseguit aquest estalvi sense que l’atenció al ciutadà i la seguretat s’hagen ressentit, com demostra que durant les festes només s’han denunciat dos robatoris al casc urbà, un en un domicili i altre al carrer”, assenyalava.

Tal com es posa de relleu, “aquest estalvi s’ha pogut aconseguir amb eficiència operativa. Hem aconseguit prestar els mateixos serveis amb un cost notablement menor, el que dóna a entendre que potser en l’anterior període hi havia massa agents als despatxos i massa pocs al carrer”. Les xifres de l’eficàcia en la gestió del personal adquireixen major rellevància si es té en compte que la Policia Local compta ara amb vuit agents menys que en 2008, per trasllats, jubilacions i comissions de servei no cobertes. Per contra, els agents de l’anomenada Patrulla Verda de vigilància de parcs i jardins han reforçat alguns torns.

La consecució d’aquestes xifres, s’emmarca dins de la política d’eficiència i estalvi impulsada per l’executiu “en l’actual context econòmic, hem de fer tots els esforços possibles per oferir més per menys a la ciutadania en tots els àmbits de la gestió, perquè cada euro que aconseguim estalviar sense retallar serveis és important.

 

 

Quant a la gestió del trànsit durant les festes, s’han realitzat els talls i desviaments per al normal desenvolupament dels diversos actes festius, que en general va ser fluït. Els estacionaments situats dins l’àrea d’influència del recorregut de les entrades van estar ocupats al voltant del 95%, i la gent que ha visitat la ciutat no ha tingut majoritàriament problemes per estacionar.