El portaveu de Compromís per Ontinyent es mostra a la volta prudent i satisfet per la fita aconseguida

L’any 2011 es tanca amb un dèficit d’ 1,4 milions front al pressupost irreal del PP, que preveia 1,3 milions de superàvit

El superàvit previst a 2012 i les mesures d’ajust presses fa un any pel nou Govern permetran cobrir el dèficit de 2011

El Govern d’Ontinyent ha aconseguit reequilibrar els seus comptes en un context de crisi. La liquidació del pressupost de 2011, l’últim que va elaborar el PP, s’ha aconseguit tancar amb un dèficit de només 1,4 milions d’euros, malgrat que contenia mes de 2 milions d’euros ingressos irreals com ara la llicència de l’hospital o la venda de parcel·les municipals.

Aquest dèficit, com aprecia l’Interventor Municipal, “en el presupuesto general municipal para el año 2012, aprobado el 15 de febrero de 2012, ya se ha previsto una reducción de gastos por importe de 1.056.933 €. La diferencia hasta alcanzar el importe negativo del Remanente de Tesorería para gastos generales (393.695,39€) se puede entender absorbida con ocasión de la formalización del préstamo concertado al amparo del Real Decreto-Ley 4/2012, de 24 de febrero, por importe de 1.220.226,56 €”, cosa que, tal com explica el regidor d’Hisenda, Josep Francés, “ens permet confirmar que anem pel bon camí”.

El dèficit amb què el plenari municipal tancarà la propera setmana l’exercici de 2011 ve marcat per les condicions contemplades al pressupost aprovat el 30 de març d’eixe any pel Partit Popular, uns comptes “irreals”, manifestava Josep Francés, que contemplaven uns ingressos de 2 milions d’euros entre venda de patrimoni i taxes d’Hospital o fins i tot una subvenció denegada “entre altres malabarismes comptables” que van permetre als anteriors governants preveure un superàvit de 1’3 milions d’euros “que ja en aquell moment no era creïble, com s’ha confirmat després” manifestava.

Pel que fa a les despeses el PP havia previst un total de 26,2 milions d’euros, executant-se finalment 27,7 malgrat l’estalvi que el nou govern va imposar a l’estructura política, al capítol de personal, a les despeses corrents i a les transferències (subvencions). Açò porta a un saldo negatiu a la despesa corrent que afegit a “l’increïble” superàvit previst, “suposa un desviament de 2,7 milions d’euros respecte al que l’anterior govern va pressupostar per a l’exercici que ells mateixos van executar fins al 30 de juny”, recordava.

Al pla de Pagament als Proveïdors s’ha d’afegir el Pla d’Ajust posat en marxa pel Govern progressista d’Ontinyent, eliminant la TVO, renegociant a la baixa els contractes fins estalviar un milió d’euros o eliminant lloguers, “i tot mantenint la despesa social i reduint els salaris de l’estructura política, que és de les més econòmiques de la democràcia”, recorda Francés. Açò, afegit també a les noves mesures que el Govern Central ha imposat a l’Ajuntament d’Ontinyent, i a l’efectivitat i rigor a la despesa i la recaptació, permet garantitzar no sols la liquidació positiva del pressupost del 2012 “sinó també saber que comptarem amb marge de maniobra per a fer polítiques de promoció econòmica i de suport a les persones, que són les accions prioritàries del govern d’Ontinyent”, insistia el regidor.

Josep Francés destacava que “les mesures que des del Govern d’Ontinyent vam prendre només entrar donen ara els seus fruïts i ens permetran reequilibrar els comptes i afrontar el futur amb esperança tot i el context de crisi generalitzat”, concloïa el Regidor d’Hisenda.