Es projectaran 9 documentals premiats internacionalment i es faran xerrades i tallers. 

El regidor Fran Quesada planteja com a objectius “sensibilitzar la ciutadania i remoure consciències”. 

Ontinyent acollirà aquest mes de juny la que serà la seua I Mostra de Cinema del Medi Ambient, que inclourà tant projeccions com també xerrades i tallers. Les activitats estan organitzades perla Regidoriade Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent,la Colla EcologistaL’Arrel,  el cine club Utiye i Caixa Ontinyent, sent el Centre Cultural de l’entitat finançera on tindrà lloc tot el programa previst, entre els dies 12 i 23 d’aquest mes, i amb entrada gratuïta. 

“Volem sensibilitzar a la ciutadania amb el Medi Ambient i demostrar a tots i totes que altre món es possible”, manifestava el Regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, qui destacava que aquesta es planteja com una de les més importants activitats de la seua àrea per la seua importància social, “i per això la fem oberta i gratuïta, mostrant novament la implicació del Govern d’Ontinyent en els temes mediambientals”, afegia. 

Des del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente explicava que dins la mostra es projectaran 9 documentals premiats al Festival FICMA de Barcelona, el festival de cinema mediambiental més antic del món al seu gènere, “tot un seguit de grans documentals realitzats a diversos països que presenten diverses versions del mateix problema”, assenyalava Valiente. A més a més, es comptarà amb xarrades de Miguel A. Soto, responsable de boscos de Greenpeace (divendres 15), i de Ricardo Almenar, expert en sostenibilitat mediambiental i desenvolupament sostenible (divendres 22). 

El programa ofereix també tallers per a xiquets i xiquetes de 4 a14 anys: dissabte 16, serà el titolat “Dels teus periòdics no creixen plantes?”; i dissabte 23 n’hi haurà dos: “La natura viva” i “L’equilibri en moviment”. El President del Cine Club Utiye destacava que es tracta d’una mostra “valenta i atrevida, a la que confiem comptar amb una bona resposta de públic”. 

El regidor Fran Quesada convidava a la ciutadania a acudir i participar d’estes activitats totalment gratuïtes, apuntant que “remoure consciències és una tasca complexa i que demana temps”, però que “esperem comptar amb una bona resposta i donar-li continuïtat a la iniciativa en els propers anys”, avançava.