El Director General de Formació confirma que l’IES Pou Clar impartirà aquest ensenyament des del proper curs 2012/2013.

La consecució del cicle és fruït de les negociacions de l’alcalde i el regidor d’Educació amb el Conseller José Císcar .

La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació ha assignat un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà a l’IES Pou Clar d’Ontinyent: Atenció a Persones en Situació de Dependència.

La consecució d’estos estudis per a Ontinyent va ser un dels temes abordats el passat mes de novembre pel regidor d’Educació, Pepe Pla, en la reunió que van mantindre amb l’aleshores Conseller d’Educació, José Císcar. Ara ha estat el Director General de Formació i Qualificació Professional, Felipe Codina qui comunicava oficialment al Regidor d’Educació i al Director del IES Pou Clar, Miquel Vanyó, i la tècnica municipal d’educació Emilia Ureña, que el Cicle Formatiu d’Atenció a Persones en Situació de Dependència i s’impartirà el proper curs 2012-13 al centre.

Pepe Pla, que agraïa la cordialitat i receptivitat del Director General, destacava que Ontinyent comptarà amb estos estudis formatius “amb una gran demanda”, gràcies al bon clima de les negociacions mantingudes entre la Conselleria, el Govern d’Ontinyent i el mateix institut, comptant també amb la col·laboració de les Residències de la comarca. El regidor posava de relleu així mateix “el gran ventall d’eixides professionals que posen a l’abast de l’alumnat estos estudis”, ja que al finalitzar-los, els titulats podran treballar com a cuidadors de persones en situació de dependència a diferents institucions o domicilis, ser auxiliars responsables de planta de residències de majors o d’educació especial.

El Cicle Formatiu d’Atenció a Persones en Situació de Dependència pertany a la Família de Serveis Socioculturals a la Comunitat i s’impartirà el proper curs 2012-13 a l’IES Pou Clar d’Ontinyent, amb el nou format de la Llei Orgànica d’Educació, i substituint l’anterior titulació d’Atenció Sociosanitària. En este nova oferta de formació els alumnes aprendran tasques d’higiene personal i vestit de les persones dependents, activitats domèstiques de manteniment, neteja i cuina, respostes a situacions d’emergència i risc per a la salut, entre altres coses. En tractar-se d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà s’hi pot accedir amb el Graduat en ESO o a través de la prova d’accés.

Des de la direcció de l’IES Pou Clar s’ha agraït “la confiança i l’aposta per la formació” que fa la Conselleria a la ciutat, i es preveu una alta demanda d’estos estudis. Per la seua banda, Pepe Pla recordava que “la mateixa setmana que es vam reunir amb el Conseller Císcar vam fer oficial les peticions de nous cicles formatius per a la ciutat”, mostrant la seua satisfacció perquè les negociacions que es van mantenir hagen fructificat, “i pugam ara felicitar-nos per esta bona notícia per a l’educació i la formació a la ciutat, que és una de les prioritats del Govern d’Ontinyent”, concloïa el regidor.