Psicologia, economia, salut o música seran algunes de les assignatures que s’impartiran.

El Govern destaca que es dona l’oportunitat de formar-se “a les generacions que han construït l’estat de benestar que ara perilla”.

El Saló d’Actes del Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel s’omplia hui dimecres de gom a gom per acollir l’acte de presentació de “Unimajors”, la nova Universitat de Majors d’Ontinyent. Més d’un centenar de persones acudien a conèixer detalls d’esta iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent, que, amb el suport de la Universitat de València, pretén promoure l’envelliment actiu i mobilitzar el potencial dels majors de 50 anys de tota la comarca, als quals va adreçada esta nova oferta formativa que començarà a impartir-se en el curs 2012-2013 al Campus Universitari de l’antic col·legi Lluis Vives.

El Govern, destacava que del que es tracta “és d’aportar a les generacions que han construït amb el seu esforç l’estat de benestar que ara perilla, l’oportunitat de rebre eixa formació que sempre havia desitjat”, assenyalava, perquè una societat formada és una societat “més sana, més equilibrada i, en el fons, més feliç”, afegia el primer edil.

La Universitat dels Majors a Ontinyent constarà d’un itinerari multidisciplinar de tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun, amb una oferta que inclou matèries que inclouen psicologia, economia, salut, música, biologia, sociologia o literatura, amb matèries troncals i optatives impartides per professors de la Universitat de València,  així com un total de quatre conferències per curs organitzades per la FUVA, tal com explicava la Cap d’Iniciatives de La Nau Gran, Sacramento Pinazo.

El vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, explicitava a l’acte el compromís de la Universitat de València “en transformar Ontinyent i la seua comarca en una veritable ciutat universitària”, així com “l’optimisme” del programa Unimajors. Per la seua banda el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, destacava el component social d’una iniciativa “novedosa” i agraïa el suport de la Universitat, de tots els organismes que conformen la FUVA, i especialment de l’aposta que l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, està fent per potenciar el món educatiu en esta ciutat i en esta comarca. Una aposta de futur perquè la formació i la preparació és el millor camí per a eixir d’esta crisi i tornar al creixement”, destacava.

L’acte donava pas a la conferencia “Envejecer con calidad de vida. Cuidar nuestra salud, una tarea imprescindible” a càrrec del metge i Degà de la Facultat d’Infermería Julio Fernández, i després del mateix els presents tenien ocasió de replegar informació de com matricular-se a la Universitat de Majors, una informació que està a l’abast de qualsevol persona interessada a la Secretaria del Campus Universitari d’Ontinyent.