El Casal Jaume I organitza l’homentatge al poeta valencià, la Regidoria de Cultura patrocina l’esdeveniment al qual participen més de 100 persones. 

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà aquest proper dissabte 5 de maig un recital d’homenatge al poeta, escriptor i periodista Vicent Andrés Estellés, organitzada pel Casal Jaume I i patrocinada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. 

A l’acte es posaran en escena 20 de les obres de l’autor, “de manera reivindicativa, multidisciplinar, eclèctica, sumativa i integradora”, segons s’explica des de l’entitat organitzadora, el Casal Jaume I deLa Vall d’Albaida. D’aquesta manera, al recital participaran més d’una trentena de particulars i també col·lectius com el Grup de Danses del Casal, l’Aula de Cor de l’Escola de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, o els grups musical “El Corredor Polonès” i “Gent del Desert”, entre d’altres. Al recital està previst comptar amb la presència d’alguns membres de la família de Vicent Andrés Estellés, i cal destacar que molts dels participants ho faran amb obres pròpies inspirades en Estellés, moltes d’elles inèdites. 

A banda del recital, que tindrà lloc dissabte a partir de les 18:00 ala Sala Gomis, l’homenatge consta d’altres dues parts. Prèviament, demà divendres 4 de maig, a les 20:00, s’inaugurarà al Centre Cívic del Llombo d’Ontinyent una exposició dedicada a Estelles, que podrà visitar-se fins el dissabte 19 de maig i al que participen també més d’una trentena d’autors. 

A més a més, dissabte, després del recital ala Sala Gomis, tindrà lloc un sopar a les instal·lacions dela Fundació SalvadorMollà a partir de les 21:30, que donarà pas a les 23:30 a una “Jam session estellesiana” a la qual els presents podran improvisar al voltant de l’obra de l’escriptor de Burjassot. Al conjunt de les activitats organitzades participen i col·laboren més d’un centenar de persones.