La FUVA col·labora amb els estudiants en l’organització d’un programa que inclou tallers, xerrades, actuacions i una gran festa

Es destaca la importància d’oferir al Campus ontinyentí activitats que posen a l’abast dels estudiants “altres formes d’aprendre i relacionar-se”

La Fundació Universitària de La Vall d’Albaida (FUVA) patrocina i organitza juntament amb els estudiants del Campus Universitari d’Ontinyent el programa “Ociversitari”, un complet conjunt d’activitats lúdiques i culturals que es desenvoluparan des del proper dilluns i durant les properes setmanes a la ciutat. El President de la FUVA i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància de “cobrir la mancança que sempre ha tingut el Campus d’Ontinyent en quant a l’oci universitari, perquè estar a la universitat és també aprendre d’altres formes i relacionar-se”, assenyalava. Cal destacar  que el programa “Ociversitari” ja va estar impulsat durant el període de Jorge Rodríguez com a regidor d’Educació a l’Ajuntament d’Ontinyent, i es recupera ara per tal de consolidar i normalitzar Ontinyent com a ciutat universitària “amb tot el que açò comporta, ja que a més de la vessant educativa també hi ha d’altres com l’esportiva i la lúdica”,  tal com assenyalava des de l’Ajuntament d’Ontinyent (un dels patrons de la FUVA) el regidor d’Educació,  Pepe Pla.

Per part de l’Associació d’Estudiants, Glòria Gandia explicava que la setmana més intensa serà la del 23 al 27 d’abril, durant la qual hi haurà activitats diàriament des de les 10:30 i fins les 14:00 hores. El programa per a estos dies inclou xerrades al voltant de la construcció d’escoles amb pocs recursos a l’Himàlaia, sobre violència de gènere o sobre la formació de cooperatives de mestres;  tallers de clown i risoteràpia, de maquillatge, o de psicologia positiva; una excursió al Pou Clar amb esmorzar i un taller de globoflèxia, i una gran festa el dia 27 amb una “torrà” amenitzada amb l’actuació del grup musical “A deshora”. Glòria Gandia explicava que les activitats es faran a l’aula 11 de l’edifici del Campus, i incidia en que les activitats “son per a tots, tant per als estudiants d’economia com per als de magisteri”.

Les activitats es perllongaran durant vàries setmanes en la jornada de divendres i s’obriran a altres espais de la ciutat, amb l’actuació d’un contacontes a la Plaça de la Coronació el dia 4 de maig; un monòleg el dia 11 de maig a la Cafeteria Teixo; i una jornada de Turisme d’Interior prevista per al dia 18 que acabarà amb una festa al Pub “Bamboo” que inclourà un concert del grup local “Helsinki”. Com a President de la FUVA, Jorge Rodríguez convidava a totes i tots els estudiants “a aprofitar al màxim tot el que ofereix aquest projecte que esperem que siga tot un èxit”, concloïa.