El Bloc Jove d’Ontinyent, mitjançant Neus Penadés i Elvira Tortosa,  dels joves d’Ontinyent, ha mostrat hui el rebuig de la seua formació al Real Decret-llei 16/2012 que retalla l’accés a l’assistència sanitària a diferents col·lectius i instaura el repagament de medicaments i serveis sanitaris. 

Per a Penadés “este decret deixarà sense cobertura sanitària a milers de joves que complits els 26 anys encara no han pogut cotitzar per culpa de les polítiques que han portat a més d’un 50% d’atur jove”. 

“Mentre per als causants de la crisi n’hi ha indults i amnisties fiscals, es castiga doblement a les víctimes de la crisi, llevant-los prestacions sanitàries com si fora culpa seua no haver pogut cotitzar a la Seguretat Social”. 

Per a Penadés “és especialment preocupant la situació dels joves que han emigrat a diferents països del món per a poder treballar i que si algun dia retornen es trobaran sense cobertura sanitària”. 

Tant Neus Penadés com Elvira Tortosa, han anunciat que a través dels diputats a les Corts, preguntaran al Consell sobre l’aplicació d’esta mesura i ha recordat que en qualsevol Estat avançat la sanitat ha de ser pública, universal i de qualitat.