El Consell de Cooperació de l’Ajuntament d’Ontinyent reunit en sessió plenària el passat dia 27 de febrer de 2012, davant les notícies aparegudes en premsa al voltant de la presumpta i fraudulenta utilització dels fons econòmics de la Conselleria d’Immigració i Ciutadania per part del personal.

 MANIFESTA: 

Primer.- Estos presumptes actes de corrupció política fan dubtar de la transparència de les administracions públiques en la gestió dels diners dels ciutadans i ciutadanes, i per extensió, a la gestió que es realitza des de qualsevol àmbit, incloent les organitzacions no governamentals que treballen per l’assoliment dels objectius del mil·leni cap els països més febles i empobrits del món.

Segon.- És necessari que els Tribunals actuen amb rigor, sense realitzar prejudicis però si posant en coneixement els fets, que per la seua gravetat, han de ser explicats als ciutadans i a les ciutadanes i, si cal, ha de provocar la dimissió dels responsables polítics per tal de tornar la credibilitat i la confiança en les institucions públiques que gestionen els diners de la ciutadania.          

Tercer.- El fet que açò estiga passant en un context de greu crisi econòmica resulta sinistre, insultant i ostentós, a una època en la qual s’hauria de practicar l’austeritat i la gestió eficaç dels recursos d’aportació de tot el poble valencià. Este tipus d’actuacions posen en entredit la confiança en la regulació administrativa i perjudica la bona imatge i les bones pràctiques de les administracions i de les organitzacions que treballen pels països més desafavorits del sud.

Quart.- Des del Consell de Cooperació fem un reclam ètic a la ciutadania d’Ontinyent i a la societat valenciana en el seu conjunt per tal que qualsevol tipus d’organització (empresarial, política, sindical i no governamental) demostren el seu rebuig davant d’esta situació que posa en situació de indefensió moral, econòmica i social a la ciutadania del nostre municipi, a la ciutadania dels nostre país i a la ciutadania dels països desafavorits de la part sud del nostre planeta. La imatge del País Valencià no millorarà fins que no es neteje el funcionament de les administracions i fins que no es reinstaure una conducta més moral que inspire respecte i transparència a la ciutadania.

DEMANA:  

Primer.- L’actuació de la justícia i la transparència màxima en la gestió dels fons públics per part dels polítics i dels tècnics que actuen des de les administracions i les organitzacions objectiu de les quals siga treballar que la lluita envers la desigualtat dels països nord-sud.

 Segon.- Dimissió dels càrrecs públics imputats judicialment per presumptes delictes de corrupció comesos en el desenvolupament dels seus càrrecs.

 Tercer.- Articulació de comissions o plataformes en les institucions amb la finalitat d’establir la responsabilitat política. 

Quart.- L’estudi en profunditat dels fets ocorreguts en la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania de la Generalitat Valenciana i l’aplicació de la justícia envers les presumptes actuacions de mala utilització dels fons econòmics públics.

 Cinquè.- Motivar a la ciutadania a la lluita per la democràcia i pels valors i animar-la a expressar rebuig cap a actes insolidaris d’aquells que abusen del seu poder polític i econòmic, així com la restitució dels valors ètics d’equitat, transparència i solidaritat