La decisió de l’anterior equip de govern i les administracions en mans del PP han impedit que els pagaments es feren en temps i forma

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha demanat explicacions a l’exalcaldesa d’Ontinyent, Lina Insa, per la seua inactivitat i la de l’anterior regidor de l’àrea, Jorge Sanz, a l’hora de fer els tràmits per al pagament de la partida de les Escoles Esportives Municipals, “una inoperància que va impedir que els beneficiaris d’estes ajudes cobraren durant més de mig any”, segons Pla.

Segons explica el regidor, aquesta partida tenia 24.000 euros afectats per la subvenció que l’Ajuntament rep de la Diputació de València, i per tant, encara que a la partida constaven 70.000 euros, realment no estaven disponibles tots fins que no es va rebre la notificació de Diputació i es va produir l’alliberament dels diners. Això va passar a principis de juny de 2011, moment fins el qual no es comptava amb tota la consignació. En tot aquest període de temps, l’anterior Govern Municipal no havia presentat la proposta de signatura dels convenis per a les Escoles Esportives, sense el qual no es podia fer efectiu el pagament. Va ser el 22 de juny quan el Govern Municipal del PP va presentar la proposta, “després d’haver deixat passar 6 mesos als quals les Escoles Esportives estaven funcionant, un període al qual sembla que Insa i els seus regidors estaven més pendents de les eleccions que de gestionar l’Ajuntament, com era la seua obligació”, lamenta Pepe Pla.

En aquell moment, ja no quedaven juntes de govern municipal a les quals aprovar la referida proposta, per la qual cosa aquesta va quedar pendent per a després del canvi de corporació. Quan l’actual regidor d’esports va presentar la proposta en data del 6 de juliol, a la qual s’indica que s’ha de fer efectiu el pagament fins a juny de les Escoles Esportives, prenent com a referència les quantitats assignades l’any anterior, un informe d’intervenció revelava que no es podia pagar en aquest concepte per haver passat el temps en que s’havia de presentar la proposta. Segons explica Pepe Pla “davant esta situació, ens vam veure obligats a presentar novament la proposta modificada, fent referència a l’escrit que l’anterior regidor d’esports havia presentat el 22 de juny, per a que puguera seguir el procés i que la gent cobrara pel treball que havia fet, cosa que pel que sembla no importava molt al govern de l’exalcaldesa Lina Insa”, apunta.

Aquesta modificació, amb data de 12 de juliol, va ser tractada a l’última Junta de Govern Municipal del mes, per la qual cosa, en ser inhàbil a efectes administratius el mes d’agost, el conveni finalment es va signar a principis de setembre. Segons afegeix Pepe Pla, “damunt ara Insa té l’atreviment, per dir-ho d’alguna manera suau, de recriminar-nos a l’últim plenari que no havíem fet efectiu el pagament de les Escoles Esportives Municipals”, quan la realitat, apunta el regidor, es que si s’ha retardat el pagament ha estat per dues raons: la primera és la “inoperància” d’Insa i el seu govern, “que van interpretar que la millor manera de fomentar l’esport de base era passar olímpicament de la proposta dels convenis de les Escoles Esportives”; i la segona per la situació en que han deixat la comptabilitat de l’Ajuntament, “amb les arques municipals com una piscina buida i sense liquiditat per culpa dels impagaments de la Generalitat ens mans també del PP”.

Davant aquesta falta de liquiditat, alguns clubs han optat per fer uns convenis per a que es descompte els diners de les inscripcions per a les Escoles d’Hivern, compensant així els diners que se’ls deuen. “Respecte de les Escoles d’Hivern, aquest equip de Govern signarà en temps i forma els convenis. Això es vetlar per l’esport, i no el que feien Insa i el seu equip, mirant la pilota i deixant-la passar, més pendents de quedar bé en la foto que de complir amb les seues obligacions”, conclou el regidor.