L’activitat inclou 7 conferències amb experts en economia i educació infantil i l’estrena d’una exposició de la UV
La seu de la Fundació Universitària Vall d’Albaida (FUVA), a l’edifici del Lluís Vives, acollia aquest matí l’acte de presentació de la I Universitat d’Hivern d’Ontinyent, una activitat que tindrà lloc al llarg de la propera setmana a la ciutat, i que inclou 7 conferències amb experts en economia i educació infantil i l’estrena d’una exposició de la Universitat de València (UV).
El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla destacava que la Universitat d’Hivern “és una mostra més de l’aposta d’aquest Govern Municipal per l’educació. Creem que Ontinyent té que apostar per la formació, i ser la capital educativa de La Vall d’Albaida. Considerem que totes les actuacions que van a fer-se donaran un major nivell educador, social i econòmic a la ciutat, perquè estem convençuts que l’educació pot ser un motor econòmic per Ontinyent i La Vall d’Albaida: eixa és l’aposta del Govern d’Ontinyent”, concloïa Pepe Pla.
Segons s’explicava, “açò és un punt de partida del que volem que siga l’activitat de la Fundació i el Campus de La Vall d’Albaida, incrementant encara més l’oferta universitària a Ontinyent, dotant-la de nous continguts complementaris als que ja s’ofereixen”. L’activitat, que naix amb voluntat de perpetuar-se en el temps, és una mostra de la intenció del nou Patronat de la FUVA de dinamitzar la universitat a Ontinyent: “sempre hem pensat que la continuitat de la UV, una de les millors d’Espanya, és imprescindible i suposa un dels nostres avantatges competitius.
De la crisi només es pot eixir a través de la formació”. En aquest sentit, es destacava alguns recents fets en positiu com l’anunci de la licitació del nou aulari universitari d’Ontinyent, el compromís obtés de la conselleria per a l’ampliació de l’oferta de l’Escola Oficial d’Idiomes a la ciutat o la presència del rector de la UV a l’inici del curs a Ontinyent.
Des de Caixa Ontinyent, altre dels patrons de la FUVA, posava de relleu que, una volta consolidada la presència de la Universitat a Ontinyent, “s’enceta una nova etapa” i amb el renovat Campus “es podrà ampliar una oferta acadèmica que la FUVA ha de continuar potenciant”. L’entitat financera posa a l’abast de la Fundació les instal.lacions on des del 29 de novembre i fins al 2 de desembre tindran lloc les activitats de la Universitat d’Hivern, “unes jornades que comptaran amb ponents d’alt nivell acadèmic i teòric, però també grans coneixedors de la realitat que ens envolta”.
Les conferències es repartiran en dos cicles. El primer serà de magisteri, i estarà titolat “Innovació educativa: inversió de futur”, coordinat per José Cantó, membre del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV. Al mateix participaran com a ponents Pascuala Morote (“El cuento en la educación infantil”), Pepa Pérez (“Mindfulness: desenvolupament de la presència en l’aula”), i José Ramón Insa (“El marc comú europeu de referència per a les llengües”).
El segon cicle, de finances i comptabilitat, du per títol “Internacionalització i innovació a l’empresa”, i està coordinat per José Pla Barber, del Departament de Direcció d’Empreses de la UV. En ell actuaran com a ponents Andrés García Reche (“El papel estratégico de la Innovación en el nuevo modelo productivo”), Vicent Soler (“Crisis econòmiques i model social europeu: una perspectiva valenciana”), Alejandro Mollá (“De tienda en tienda y de país en país: la internacionalización de las empresas minoristas”), i el propi José Pla Barber, (“Globalización, competitividad internacional y la amenaza de China: ¿Qué podemos hacer?”).
Quant a l’exposició del Vicerrectorat de Participació i Projecció Territorial, mostra les múltiples i variades actuacions que realitza la comunitat universitària sobre la seua àrea d’influència, i la plasmació i visualització d’aquesta sobre la societat valenciana.
José Pla Barber, que estava present a l’acte de presentació de la Universitat d’Hivern en qualitat de delegat del Rectorat, destacava que “tot açò és una nova mostra del compromís del Rector Esteban Morcillo i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb Ontinyent”. Pla Barber animava a la ciutadania a participar, ja que tot i que l’activitat està orientada a l’alumnat i la gent vinculada a l’educació i l’economia, l’entrada és lliure. Igualment, exposava que “el fer coincidir aquesta activitat amb les festes del bou i la Puríssima està fet per unir l’oferta educativa amb la lúdica, i així poder dur estudiants d’altres zones que pugueren plantejar-se acudir a estes jornades per formar-se i alhora passar-ho bé”.