El Pont de Sant Vicent d’Ontinyent estarà acabat i s’obrirà al trànsit de vehicles i persones a finals de 2012, segons es desprèn de les converses mantingudes per l’Ajuntament d’Ontinyent amb els tècnics tant de l’empresa adjudicatària com de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, departament del qual depenen les obres. La nova infrastructura, que costarà vora 2,8 milions d’euros, permetrà comunicar els dos polígons industrials sense necessitat de travessar el cas urbà, com s’ ha destacat “es tracta d’un obra clau per a la comunicació entre els dos polígons industrials més importants d’Ontinyent i permetrà estalviar temps i costos tant a les empreses com als treballadors”, s’ha assenyalat que el desbloqueig de les obres del Pont “és una magnífica notícia per a la ciutat d’Ontinyent, que desbloquejar el projecte ha costat més del que es pot pensar, però també som conscients que tot lo bo costa”.

A la reunió que es va mantenir el passat divendres amb el secretari autonòmic d’Infraestructures i Transport, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui, se’ls va confirmar que les obres es posaran en marxa en la segona quinzena de desembre, desbloquejant-se així un projecte que va haver de ser paralitzat a l’abril per unes modificacions introduïdes pels tècnics de la pròpia conselleria, com es va encarregar d’explicar en dita reunió el propi secretari autonòmic.

Si bé el termini previst per a l’execució de l’actuació és de 12 mesos, des de la conselleria s’ha confirmat que aquest termini s’espera que es puga accelerar, de manera que tot apunta a que el Pont estarà acabat després de l’estiu de l’any vinent. L’obra està molt estudiada i l’execució de la mateixa, sempre que no apareguen imprevistos, serà bastant ràpida, segons explicaren tècnics de la conselleria als representants municipals.

Lla posada en marxa del pont “suposarà un guany a la comoditat tant per als professionals del transport, com als vianants, ciclistes i població en general, ja que unir les carreteres CV-81 i CV-650, així com els dos polígons industrials evitarà que molt del trànsit actual haja de passar pel casc urbà, la qual cosa reduirà de manera notable els embussos en hores punta”. Canvis com l’eixample de les voreres, de 2 a 3,25 metres, que suposarà poder disposar en cada costat de vorera per a vianants i carril bici, també tindrà un impacte molt positiu al trànsit no motoritzat.

Cal recordar que el projecte inicial va ser redactat per l’oficina tècnica de l’Ajuntament d’Ontinyent en l’any 1993, i en 1997 l’aleshores Director General d’Obres Públiques, José Ramón García Antón, es va comprometre davant l’alcalde socialista Vicent Requena a donar llum verda al projecte una volta l’ajuntament aportara els terrenys i urbanitzara els accesos. “Han passat quasi 20 anys des de la redacció inicial del projecte i quasi 15 des que el Govern Valencià ens prometera el pont, així que no podem més que estar molts satisfets en veure que la situació s’ha desbloquejat i per fi anem a tenir el pont”.