Este dijous 3 de novembre se celebrava el juí pel qual era acusada pel PP d’Ontinyent d’injuries i calumnies arran la visita de Camps a la ciutat per presentar el projecte de l’hospital. Del més d’un centenar de persones que ens congregarem a les portes de l’acte per oposar-nos a la manipulació i la corrupció de l’expresident Camps, vaig ser l’única denunciada.

Des de que vaig rebre la notificació del jutjat, he estat pensant que passaria hui. Han sigut dos setmanes difícils, però he d’agrair als meus amics i família, i a tots els companys de Compromís el suport moral que m’han donat.

He d’agrair molt a molta gent. En especial a la gent del Bloc Jove, al nostre secretari general i diputat a les Corts Fran Ferri pel seu suport al juí així com a la regidora de Compromís per València, ma tia Consol, que ha estat este matí amb mi per a recolzar-me. Agrair el suport de Mònica Oltra, que, encara que no ha pogut acompanyar-nos al juí, per la vesprada ha estat a Ontinyent amb nosaltres. També vull agrair als meus companys d’Esquerra Unida d’Ontinyent el seu suport, que, deixant a una banda les discrepàncies polítiques, han vingut al juí per tal de donar-me suport i defensar la llibertat d’expressió que tantes voltes ha sigut atacada pel PP. I a tots els ciutadans que s’han sentit identificats i m’han donat ànims des de les portes del jutjat.

Al juí no ha vingut ningú dels 11 denunciants. Ni rastre dels 11 membres de l’antic govern municipal que signaren la denuncia. Esta darrera setmana Lina i els seus companys s’han fet enrere i han decidit que electoralment no els venia bé anar a juí. Per tant, donat que els denunciants no s’han presentat, la jutgessa ha arxivat el cas i m’ha absolt de tots els càrrecs.

Durant els últims dies previs al juí, membres del PP d’Ontinyent que signaren la denúncia, ens han ofert retirar-la si em disculpava per escrit. No ho he fet, ni ho faré. No els he de demanar perdó per haver anat a aquell acte electoralista a dir-li a Camps que havia malgastat en els diners públics dels valencians i valencianes i que s’havia lucrat del seu càrrec públic. Ratifique el que vaig dir a l’acte de Camps.

I a més a més, vull respondre al PP a la petició de disculpes. Són ells qui han de demanar perdó a les ciutadanes i ciutadans d’Ontinyent. Han de demanar perdó per haver creat una crispació insana a la ciutat durant els últims quatre anys, també han de demanar perdó per haver utilitzat de pamflet publicitari la televisió pública d’Ontinyent que tots pagàvem. Però sobre tot han de demanar perdó per haver mentit, haver mentit amb l’única finalitat de guanyar un grapat de vots. Han creat il·lusions, molta gent confiava en l’hospital i el pont de Sant Vincent, i aquesta gent ara xafa la realitat, i se n’adona que era cert el que molts diem. Ni es farà l’hospital, ni es farà el pont. Per una raó molt senzilla, perquè qui ha d’enviar els diners no els enviarà perquè no en queden, perquè se’ls han gastat en coses que no eren prioritàries. I ara falten diners per a educació, sanitat i infraestructures.

Hui el PP no ha vingut per vergonya, perquè ja no saben com ocultar la farsa electoralista. Els qui denunciem les injustícies comeses per part de la política més rància i manipuladora tenim una macabra anècdota més que contar. Una vegada més, els qui governen actuen amb impunitat cap als corruptes i amb censura i persecució als que ens neguem a callar-nos davant la paraeta que tenen muntada estos senyors. Però confie en els ciutadans, ja els hem desmuntat la paraeta a Ontinyent i si volem, també a l’estat els la podrem desmuntar el proper 20 de novembre.