2.500 assistents converteixen en “èxit” la V edició del Meruts Festival a Ontinyent
Al voltant de 2.500 persones participaren ahir dilluns a una nova edició del Meruts Festival d’Ontinyent, la cinquena, que tenia lloc als camps de Futbol de la Puríssima, comptant amb la col.laboració de l’Ajuntament.

El Festival començava amb una vesprada d’espectacles i tallers per a totes les edats i públics. Segons explicava el regidor de joventut del consistori ontinyentí, Pepe Pla, “aquest any la participació de nombroses associacions que de manera desinteressada s’han prestat a col.laborar amb el projecte del Meruts ha permés oferir un cartell per a la vesprada d’allò més complet, dirigit a tots els públics i amb un munt d’activitats paral·leles per a que iaios, pares i fills passaren un vesprada divertida”.

D’aquesta manera, van haver tallers de construcció d’objectes amb material reciclat, d’interculturalitat, d’intercanvi de llibres, malabars, samarretes o de xapes i imans, entre d’altres. A més va haver una demostració de petanca, exhibicions de capoeira, de teatre gestual, de malabars i de batukada, una cercavila amb dolçaina i una cursa de sacs.

Després d’un sopar de germanor, va començar el concert, al qual van actuar els grups ontinyentins Mal Abuso i la Trocamba Matanusca i Malos Vicios, i com a caps de cartell els també ontinyentins Tashkenti i Obrint Pas. Segons explicava Pepe Pla, el festival “va ser un èxit total, no ja sols per l’elevada afluència de públic, l’excel.lent nivell de les actuacions, i l’absència d’incidents, sinò perquè l’ambient va ser molt agradable, amb gent de totes les edats i inclús pares que acompanyaven als seus fills al concert. El balanç no pot ser més positiu, tota la gent que s’ha implicat al Festival pot estar molt satisfeta”.