Des de Compromís per Ontinyent considerem que les preguntes al Govern Socialista Municipal s’han de contestar en temps i forma perquè és un dret ciutadà bàsic que cal exercir en una societat democràtica.

Per segona vegada en aquest any 2018 el Grup Municipal Compromís demana contestació a les preguntes formulades al Govern de Jorge Rodriguez. Com bé ha manifestat en altres ocasions el nostre portaveu Vicent Xavier Vila “nosaltres no fem demagògia, fem oposició. Fem la nostra feina que, entre d’altres, és la de fiscalitzar l’acció de Govern. I les preguntes que fem, en temps i forma, són una bona forma de generar debat sobre temes que interessen a la ciutadania. Encara que tinguen majoria absoluta, l’oposició representa un percentatge important de la ciutadania d’Ontinyent”.

Continuen sense estar contestades en temps i forma, per escrit o al plenari i no per la premsa, entre d’altres:

Les preguntes sobre el Pla Reactiva en juny de 2016, el Servei de Publicacions Municipals en octubre de 2016, la peatonalització del Pont Vell en febrer de 2017, l’actuació sobre el paviment existent de llambordes de bassalt al carrer Sant Antoni de desembre de 2017, aquest tema està en les propostes a estimar d’Ontinyent Participa 2018 (1) que hui es debatrà al Consell de Ciutat; en altres ocasions, el grup municipal Compromís ha fet propostes que tampoc han rebut resposta com portar a Ontinyent l’exposició “L’or dels Valencians” en octubre de 2017, la proposta de nom per a la Plaça nova enfront del CFPA en octubre de 2017, la creació i inclusió dels membres de l’oposició en la Comissió del 6é centenari de la Fira en novembre de 2017 que el Govern municipal ha desestimat.

A aquestes propostes i preguntes no contestades en temps i forma el Grup Polític Municipal cal incloure les realitzades en 2018:

.- Demanem que el govern socialista faça públiques les dades, o ens conteste per escrit, de quantes empreses han abandonat la ciutat en els últims tres anys. Pregunta feta en data de registre del 14 de juny de 2018.

.- Sol·licitem informació sobre l’estat de les actuacions respecte a la compra de l’edifici dels jutjats, informes tècnics i justificació del canvi d’ubicació previst. Pregunta feta en data de registre del 12 de juliol de 2018.

.- Proposem que el Govern municipal facilite a la Comissió Mixta d’Atenció i acolliment a persones refugiades i desplaçades, com ha fet saber el FVMP, la seua disponibilitat per a fer efectiva la nostra pertinença a la Xarxa de ciutats acollidores a la qual ens vam incorporar en setembre de 2015.
Al mateix temps demanem que ens informen de les accions a seguir en aquest procés pel nostre municipi. Pregunta feta en data de registre de 12 de juny de 2018.

Vicent Xavier Vila afirma que “a l’oposició, ni a qualsevol persona que s’adrece al consistori, no li se pot contestar per la premsa. Creguem que el fòrum de debat democràtic, transparent i participatiu és el plenari”. Al mateix temps concluiex afirmant que ‘cal fer servir la bústia ciutadana com un element de comunicació directa de la ciutadania i no només com un element decoratiu en la web de l’ajuntament que a més a més s’amaga segons interesse, com vam denunciar des de Compromís abans de l’estiu.’

—-
Notes:
(1) Proposta 2018/0043 d’Ontinyent Participa – A Agrupada: 43A-60-78. Invertir en zona de vianants. C/Sant Antoni Peatonalització del carrer S. Antoni, Estimar.