L’Ajuntament d’Ontinyent executarà els 4 projectes més votats d’#OntinyentParticipa i encetarà una primera fase del cinqué, per un import que variarà en funció del que s’ajusten els primers a les estimacions de costos realitzades des de l’oficina tècnica municipal

Així s’ha donat a conèixer hui en roda de premsa per part de l’alcalde d’Ontinyent, el Tinent d’Alcalde Joan Gilabert i la regidora de Ciutadania, Paula García, qui agraïen la participació de totes les persones que s’han implicat a la segona edició d’un projecte que coincidien en destacar que “ha vingut per a quedar-se. El que s’ha votat ho ha proposat la gent, ho ha seleccionat la gent i ho ha votat la gent. Estem passant per un procés de transició de la democràcia representativa a la participativa, una nova forma de fer política a la que el més important no són les xifres, sinó tot allò que suposa”.


La regidora de Ciutadania explicava que els 3.731 votants tenien la opció de votar fins a 3 propostes, raó per la qual s’han pogut comptabilitzar fins a 10.670 vots, que determinen l’ordre de prioritat per a les diverses actuacions: així, d’entre els 10 projectes finalistes triats pel Consell de Ciutat, el més votat ha estat la rotonda d’accés al Pont de Sant Vicent des de l’Avinguda del Téxtil. Esta proposta va estar presentada per Ramón Martínez Boscá, Josep Antoni Lladosa, Cristina Laporta Juan i Rafael Oviedo Olcina, i tot i que deu ser finançada al 50% pels propietaris de la Unitat d’Execució Flassades contemplada al PGOU, es pot avançar, com a obra pública una urbanització provisional de la redona, fent-la commpatible amb la urbanització de la 3ª fase de l’avinguda del Tèxtil, que es el que va a fer-se amb els 165.000 euros aprovats.

Joan Gilabert puntualitzava que el procediment a l’hora de repartir els 375.000 euros totals pressupostats “va a ser per tant igual que l’any passat”, tot avançant que “a l’igual que hem introduït algunes millores com l’acte públic de presentació dels projectes, de cara a l’any vinent anem a seguir treballant per implicar quanta més gent millor a una via en la que creguem: Els partits polítics poden pensar o no que un projecte com el de la rodona era o no prioritari, però la seua prioritat ha estat plantejada i votada per la ciutadania, i ara s’executarà perquè així la gent ho ha decidit. Això és Ontinyent Participa”, assenyalava.

El segon projecte més votat ha estat els Camins Escolars Segurs al Col·legi Bonavista, proposta presentada per la directora del Centre Patricia Fogueras de la Fuente en nom de la comunitat educativa. Al projecte Camicleta, amb un cost estimat de 68.000 euros, es proposa implantar camins segurs al CEIP Bonavista; un carril bici al tram de Vicent Gironés i adequar l’entrada i aturada d’autobus per a garantitzar la seguretat dels usuaris, així com ampliar l’aparcament de bicicletes del centre.

El tercer projecte ha estat la restauració i conservació de la Senda dels Enginyers, una actuació proposada per Sergio Gandia, valorada en 23.000 euros, i que compren la intervenció en dos trams: el comprés entre el Cementeri i la casa del Torrater; i el que va del Barranc dels Tarongers a la casa forestal de Gamellons. També tindria cabuda al pressupost previst el quart projecte més votat per la ciutadania, la creació d’una vorera  al Camí Vell de l’Estació, proposada per Cristina Cana. El cost està estimat en 30.000 euros, i les obres es faran de manera provisional fins que es realitze la urbanització definitiva de la Unitat d’Execució Alm-2, on es troben els terrenys.

Cal tenir en compte que els pressupostos d’estes actuacions són estimatius, i podran variar una volta es realitzen els pertinents projectes d’obra, pel que els 89.000 euros que restarien per executar una primera fase de la següent obra (la rehabilitació del solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado per a àrea recreativa proposada per Antonio Pérez Gandia) poden variar, com també la quantitat que es destinaria a executar esta primera part de les obres.