Pepe Pla destaca l’aposta ferma del Govern d’Ontinyent en matèria educativa recolzant en tot moment al professorat i l’escola pública
La professora Esther Morant García, formada a la Facultat de Magisteri d’Ontinyent, ha estat guardonada com a guanyadora del I Premi Balarma d’Investigació en Educació Infantil que atorga la Fundació Campus Ontinyent. Morant presentava públicament el seu projecte “Aportacions del Col·lectiu Xucurruc: propostes educatives per a la vida de les classes d’educació infantil” al qual tracta de recollir, sistematitzar i aprofitar els materials i les experiències adquirides fins ara pel col·lectiu Xucurruc, format en els anys 90 per docents de les comarques de La Safor i La Vall d’Albaida. Morant destacava que Xucurruc “treballa per la renovació pedagògica i educativa; considera un dels seus màxims objectius que el seu alumnat siga cada vegada més autònom; i la seua trajectòria aporta un paral·lelisme a la tasca que va dur a terme als anys de la transició el col·lectiu Balarma, tant pel seu plantejament, com per la defensa del Valencià o per la seua perspectiva activa i cooperativa”.
Des de Compromís, el Regidor d’Educació, Pepe Pla destacava “la gran tasca de professors com els que integren el col·lectiu Xucurruc, que posa en valor l’escola pública, i que reconeguem amb un premi que és molt important tant per a la ciutat com per a la Universitat”. Pla aprofitava per recordar que Ontinyent acull a l’últim trimestre de l’any tot un seguit d’activitats culturals sobre l’ensenyament en valencià, en un programa que ha rebut el nom de “l’Escola Valenciana, la Nostra Escola”, amb xerrades, conferències, exposicions i concerts als quals convidava a participar.
A esta I edició del Premi Balarma de la Fundació Campus Ontinyent, convocat per estimular la recerca i el coneixement d’assumptes relacionats amb l’educació infantil, s’han presentat 11 treballs procedents del País Valencià i Catalunya. La Facultat de Magisteri de la Universitat de València, que imparteix el grau de Magisteri Infantil a Ontinyent, ha col·laborat en l’organització d’aquest guardó dotat amb 5.000 euros que s’alternarà cada any amb el premi d’investigació econòmica Juan José Renau Piqueras. El projecte inclou una fase de difusió a la que es contemplen activitats a les seus de la Universitat de València a Ontinyent, Gandia i València, sent la tutora per al seguiment del treball la Doctora Mª del Carmen Agulló Díaz.
El Vicerrector de Projecció Territorial de la Universita de València (UV), Jorge Hermosilla, mostrava “la satisfacció de tots els que formem la Fundació per poder donar més forma al Campus d’Ontinyent amb activitats com aquest premi, que reivindica el paper de l’educació pública i els seus valors”. Hermosilla aprofitava per destacar que el Campus d’Ontinyent “és el millor exemple de la cada volta més profunda integració de la UV al seu territori d’influència”. El degà de la Facultat de Magisteri i president del jurat del premi, Manuel Monfort, afegia per la seua banda que “hem d’estar satisfets de que l’educació tinga una presència més enllà de la discussió sobre la seua qualitat o els seus recursos, en aquesta ocasió amb un premi que posa de relleu el treball d’un grup de mestres que fa una tasca exemplar a la comarca i al País Valencià”.