A partir d’ara, l’alcalde que vullga una televisió per a ell, que se la pague de la seua butxaca.
Compromís destaca l’estalvi i assenyala “la necessitat d’acabar amb amb un model televisiu esgotat”
La Televisió Municipal d’Ontinyent (TVO) deixarà d’emetre a partir del proper 1 de setembre, data a la qual finalitza el contrat que l’Ajuntament té amb l’empresa que gestiona MK Localia des de setembre de 2010, una decisió amb la qual està previst que les arques municipals estalvien més de 150.000 euros. Així s’anunciava hui en una roda de premsa per part del nou Govern Municipal d’Ontinyent, a la qual compareixien l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Antoni Francés, acompanyats pel portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida, Manuel Ruiz.
S’assenyalava en primer lloc que el membres del Govern d’Ontinyent, una vegada analitzada la situació econòmica de l’ajuntament i la rendibilitat social de la TVO, “hem arribat a la conclusió que l’actual model de TVO no compleix amb els objectius que tenia marcats en la seua fundació, en 1995, basats en criteris superats per l’actual panorama comunicatiu. Pensem que amb dos canals de televisió privats emetent amb regularitat i la possibilitat d’un canal públic d’àmbit supracomarcal, el servei de televisió de proximitat està més que garantit”.
Es destacava que “per garantir els serveis bàsics, el Govern d’Ontinyent estan fent grans esforços, que no s’entendrien si dedicàrem, en aquestos moments, una despesa de més de 150.000 euros en mantindre les emissions de la televisió municipal”. Segons el primer edil, amb l’estalvi de la TVO, l’ajuntament podrà complir amb els col.lectius socials i culturals de la ciutat, “tan necessitats en aquestos temps de l’ajuda de tots perquè continuen atenent als més desfavorits o educant als nostres joves”.
S’afegia que “en aquestos moments que la coherència és un dels pilars sobre els quals es basa la credibilitat dels governants”, i en aquest sentit recordava que des de l’oposició ja es va denunciar a l’anterior legislatura que el model de televisió pública que aplicava el PP de Lina Insa no és compatible amb la pluralitat informativa. “La regeneració democràtica que necessita la ciutat d’Ontinyent també passa per acabar amb un model televisiu que pensem esgotat” .
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Francés, es pronunciava en el mateix sentit, destacant per la seua banda que la ciutadania entendrà que en un context com l’actual, “amb l’Ajuntament en un endeutament històric i sense liquidesa, el govern ha de ser auster i reduir per on pot”. Francés apuntava que altres administracions “estan llevant metges, llits hospitalaris o mestres, en un context difícil al qual el Govern d’Ontinyent ha de reduir despeses per on es pot, perquè la situació econòmica és la que és”
S’assenyalava que la situació econòmica heretada pel PP, “que ens obliga a reconduir i estalviar en aquelles coses que no son prioritàries per la a ciutadania d’Ontinyent, que està amb més de 4000 aturats i aturades i amb els serveis socials desbordats”. Ruiz coincidia a assenyalar que l’altra raó és “que el model de televisió local està esgotat, la TVO no ha complit el seu paper, i eixe model s’ha de reconduir, com devia d’haver-se reconduït fa almenys des de fa un any”.
Tot i això, s’afegia que allà on no arribe la iniciativa privada estarà l’Ajuntament per garantir que els principals actes de les festes siguen emesos en directe. Pel que fa als plenaris, el plantejament que hi ha és que es puguen seguir per internet per estalviar costos i incentivar, a més, que la gent acudisca en persona a les sessions. D’aquesta manera, el Bou, la Puríssima, la cavalcada de reis o les festes de Moros i Cristians es podran seguir en directe, com fins ara: “La ciutadania deu saber que allà on no arriben les televisions privades arribarà l’ajuntament”.