La cadira permetrà recórrer els recentment creats Passeigs de Benarrai i la Font de la Puríssima i el millorat accés al Pou Clar per la senda de l’Alba

El regidor de Sostenibilitat destaca que la mesura permet fomentar el turisme d’inclusió i afavorir la igualtat de les persones en l’ús i gaudi dels espais públics

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit una cadira de rodes tot terreny per tal de possibilitar les persones amb mobilitat reduïda puguen passejar per sendes del terme. La mesura s’ha pres a iniciativa de l’àrea de Sostenibilitat, des d’on el regidor Fran Quesada assenyalava que l’adquisició “és conseqüència de les actuacions d’adaptabilitat realitzades als recentment creats Passeigs de Benarrai i la Font de la Puríssima i el millorat accés al Pou Clar per la senda de l’Alba”, i que amb aquesta acció “fomentem el turisme d’inclusió i afavorim la igualtat de les persones en l’ús i gaudi dels espais públics”, destacava.

Quesada explicava que per assolir estos objectius, es va portar a debat a Consell Local de Medi Ambient l’adquisició d’una cadira adaptada a les necessitats del col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda. A tal efecte es va establir contacte amb Muntis Oci Personalitzat, una entitat sense ànim de lucre creada “per a canviar la imatge de despesa que envolta les persones amb diversitat funcional i fer veure que el turisme inclusiu és una inversió que aporta beneficis, i una porta perquè les persones que ho necessiten puguen tenir les ajudes tècniques i humanes necessàries per a gaudir del seu oci a les nostres comarques com qualsevol altre ciutadà”, explicava des de l’entitat Rosa Conca.

Amb l’assessorament d’esta entitat es va concretar l’adquisició d’una cadira de rodes multiactivitats model Hippocampe, reconeguda internacionalment pels seus usos tant a sendes com a platges o fins i tot a superfícies nevades. La cadira compta amb una barra d’empenta que permet que un acompanyant ajude còmodament l’usuari.

És lleugera, desmuntable i de fàcil transport, alhora que estable i sòlida, amb materials com alumini, folrat o escuma hidròfoba que permeten que no es sobrecalfe amb la llum solar ni es faça malbé si es submergeix en l’aigua.

Conca explicava que, aquells visitant que necessiten d’un acompanyant, poden solicitar-ho a Muntis, que ofereix un servei d’assistència personal posat a disposició d’hotels i agències de viatge perquè els visitants amb diversitat funcional puguen comptar també amb esta possibilitat. Un dels usuaris i membre del col·lectiu de persones amb diversitat funcional de la comarca,
Alejandro Climent tenia paraules d’agraïment per a la regidoria de Medi Ambient “per l’esforç que està realitzant i la seua aposta pels drets humans, fent accessibles les sendes per a tots i totes tant amb la seua adaptabilitat com amb l’adquisició d’esta cadira”.

Segons Fran Quesada, des de la regidoria de Medi Ambient s’està treballant a hores d’ara en la regulació del procés de sol·licitud i accés a la cessió gratuïta de la cadira, un procés que es farà a través d’associacions locals sense ànim de lucre i que permetrà als usuaris veure per primera vegada llocs impossibles d’accedir fins ara amb cadires estàndards.