Les bases es poden consultar ja a la web municipal i el 27 de maig s’obrirà el termini de sol·licituds.
Pepe Pla destaca el programa com “una bona oportunitat tant per al personal municipal com per als estudiants d’aportar-se coses mutuament”
Un total de 57 estudiants de diverses especialitats realitzaran pràctiques formatives remunerades durant l’estiu a l’Ajuntament d’Ontinyent dins el programa “La Dipu et Beca”, cofinançat pel consistori i la Diputació de València. El regidor d’Educació, Pepe Pla, destacava que “va a ser una nova oportunitat per al personal de l’Ajuntament de comptar amb una ajuda molt valuosa, i per als joves participant per aprendre molt, tots van a aportar-se coses entre sí”, incidia. Enguany, per tercer any consecutiu, les pràctiques es duran a terme durant els mesos de juliol i agost, excloent el mes de setembre, al qual molts alumnes havien de tornar als seus estudis, aconseguint-se augmentar d’aquesta manera la xifra de beneficiaris, que anteriorment era de 38.
Els 57 estudiants estaran en pràctiques en l’Ajuntament d’Ontinyent al període del 1 de juliol al 31 d’agost, amb una dedicació mínima de 20 hores setmanals i amb una remuneració de 500 euros bruts mensuals, contemplant al seu contracte la cotització a la Seguretat Social. Les bases es podran consultar ja a la web municipal, www.ontinyent.es, podent presentar-se les sol·licituds del 27 de maig al 6 de juny per part dels aspirants, que podran ser estudiants de cicles formatius de formació professional de les famílies que consten a les bases, o ensenyaments universitaris oficials, i masters universitaris reconeguts oficialment.
De les 57 beques, 12 seran per a l’àrea Administrativa i Econòmica; 10 per a Benestar Social; 8 per a Esports; 6 per a Turisme; 5 per a Arxiu i Museu; 3 per a l’àrea Jurídica; 2 per a Medi Ambient; 2 per Biblioteca; 2 per a Obres; 2 per a Educació i Joventut; 2 per a l’àrea informàtica; 2 per a Videoteca i 1 per a Premsa; disposant tots els becaris dels seus corresponents tutors, que els serviran de guia. La tècnica d’Educació, Emília Tortosa, explicava que enguany la novetat és que s’han incorporat a les bases uns annexos que permetran als aspirants fer-se una “autoavaluació” per tal de conèixer aproximadament quina pot ser la seua puntuació en l’àrea a la que es presente.
Pepe Pla feia una crida als potencials beneficiaris d’estes beques “a aprofitar l’ocasió” i presentar les seues sol·licituds, “ja que adquiriran experiència, viuran de prop com funciona l’administració i ampliaran el seu currículum a més de manera remunerada, tots els alumnes que han passat per estes pràctiques manifesten que els aporta molt”, concloïa.