Els resultats del pioner procés podrien permetre que es donara cabuda a més de les tres obres inicialment previstes.
Processos com aquest serveixen per a tendir ponts entre els polítics i la ciutadania.
L’Ajuntament d’Ontinyent farà els ajustos pressupostaris necessaris perquè s’executen la màxima quantitat possible d’obres de “Ontinyent Participa”, el pioner procés pel qual 5.172 ciutadans han decidit amb els seus vots quins seran els principals projectes a realitzar a la ciutat amb els pressupostos municipals.
Així s’ha confirmat hui a una roda de premsa a la qual l’Alcalde d’Ontinyent, el Regidor de Ciutadania i el portaveu de Compromís Joan Gilabert, feien balanç d’un procés que l’Alcalde posava com a “perfecte exemple de pont per salvar la bretxa entre els polítics i la ciutadania”, assenyalant com a “claus” de l’èxit de la iniciativa “el fet d’haver entès que la gent està cada volta més formada i informada per a participar, que esta participació havia d’articular-se aprofitant les noves tecnologies, i que haviem de crear punts d’encontre per dissenyar la ciutat que volem, ja que ningú té la veritat absoluta”, destacava.
Cal recordar que finalitzat el recompte, d’entre els 10 projectes aprovats pel “Consell de Ciutat”, els tres més votats han estat el de Camins Segurs a l’IES l’Estació; la il·luminació de part de la ruta perimetral i l’adequació dels vestidors del poliesportiu. Una volta els tècnics hagen preparat els corresponents projectes, la voluntat del Govern d’Ontinyent és tractar d’ampliar l’execució prevista inicialment de tres projectes a quatre o fins i tot cinc, donant cabuda així als projectes de rehabilitació del pati de l’Escola d’Adults i l’adequació per a habitatge social d’un edifici municipal al Carrer Trinitat.
S’avançava que, en qualsevol cas, “volem que les més de 100 propostes que ens han fet arribar els veïns i veïnes siguen tingudes en compte, i per això les hem remés a totes les àrees perquè valoren el seu potencial”. També s’avançava la posada en marxa per a 2015 d’un reglament “que minve les errades i potencie els encerts d’aquest procés”, tenia paraules d’agraïment per als particulars, col·lectius i tècnics que han participat en un procés “que ha demostrat que si volem sí que podem, encetant un camí que no haguera estat possible sense el canvi de Govern i la nova voluntat política”.
Joan Gilabert incidia per la seua banda en què “5.172 veïns han dit alt i clar que volen participar en les decisions de l’Ajuntament. Ha estat una votació molt important que deixa clar que altra forma de governar no sols és possible sinó que és una realitat sense marxa arrere. Estem davant una nova cultura de l’enteniment i de fer coses en conjunt amb la societat, des de 2011 estem practicant a Ontinyent la cultura de l’esforç per a aplegar a acords, i això està fent possible que la gestió done millors resultats”, destacava.
Finalment es confirmava que una volta es compte amb els preceptius projectes tècnics per a les diferents obres i es determine quantes van a poder dur-se a terme enguany, estes s’executaran seguint el procediment ordinari, incidint en què els diners de l’Ajuntament són de tots els ciutadans, l’única manera de saber en què volen gastar-los era preguntar, i això és el que hem fet amb un procés que anem a consolidar perquè tinga continuïtat més enllà d’esta legislatura.