Els nomenaments van ser aprovats per l’Assemblea Local i se sumen a la Candidatura que encapçala l’alcaldable Nico Calabuig, en els llocs del 9 al 12. Compromís per Ontinyent continua sent el primer partit en anunciar la seua llista electoral

Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer les persones que completen els 12 primers llocs de la Candidatura que encapçala Nico Calabuig, amb la qual la formació valencianista concorrerà a les Eleccions Municipals del 28 de maig. Les persones anunciades ocupen els llocs 9, 10, 11 i 12 de la llista, i seran, respectivament, Alina Gabriela Rogoveanu, Josep Manuel Andrés Timor, Paloma Alberola i Alborch, i Javi Ferri Llopis. Aquests nomenaments van ser aprovats per unanimitat en l’Assemblea Local de Compromís per Ontinyent.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, “continuem donant a conéixer les persones que formaran part d’una candidatura molt potent i molt il·lusionant, per tal de transformar Ontinyent i millorar el dia a dia de la nostra ciutadania. Una llista plural en edat, professió i moment vital, amb persones que volen treballar per un Ontinyent més obert, divers, saludable i sostenible, ple d’oportunitats per al present i el futur. Agraïsc sincerament a Alina Rogoveanu, Josep Andrés, Paloma Alberola i Javi Ferri el seu compromís amb aquest projecte i amb la nostra ciutat”.

Alina Rogoveanu serà la número 9

Alina Gabriela Rogoveanu té 48 anys. Va nàixer a Romania i viu a Ontinyent des de l’any 2006. És Tècnica superior en Integració Social i Promoció de la Igualtat de Gènere, i Auxiliar d’Infermeria i d’Atenció a persones en situació de dependència. Treballa en l’àmbit dels serveis a la comunitat, en cures domiciliàries i en centres de la Vall d’Albaida. Forma part de les juntes directives de Muntis Inclusiu i d’ADIEM, i de diferents entitats feministes i solidàries. Ha coordinat l’organització de la Fira Solidària d’Ontinyent, la Fira Romanesa i diferents campanyes sobre drets humans i diversitat funcional.

Alina Rogoveanu ha assenyalat que “Ontinyent necessita posar en el centre de l’acció política la qüestió de les cures, i aprofundir en la promoció de la salut des d’un punt de vista sociosanitari. Volem treballar en la creació de xarxes de suport, campanyes de sensibilització i eines per a fer front a les necessitats diàries en matèria de cura de les persones a tots els nivells, amb perspectiva de gènere i drets humans. A més, també considerem urgent apostar més per la integració de les persones nouvingudes a la nostra ciutat, que actualment tenen una veu i participació molt escassa. Totes i tots som Ontinyent, i hem de participar del dia a dia de la nostra ciutat i de les decisions municipals en igualtat”.

Josep M. Andrés ocuparà el número 10

Josep Manuel Andrés i Timor té 63 anys. És mestre jubilat, amb una àmplia trajectòria en col·legis d’arreu del País Valencià. A Ontinyent va ser docent al CEIP Lluís Vives i al CEIP Martínez Valls, del qual també va ser director. És membre de la Junta d’Escola Valenciana, i fundador i president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià. Durant més de 20 anys ha sigut membre del Consell Escolar d’Ontinyent pel sindicat STEPV. Ha format part de diversos col·lectius de renovació pedagògica, com el Grup Balarma i el Grup Renovació. Va rebre el Premi Basset en 2020 per la seua trajectòria en defensa de l’educació pública i en valencià, i ha rebut un reconeixement Benicadell extraordinari en 2023. Actualment és alumne d’Unisocietat al Campus de la UV a Ontinyent.

Josep M. Andrés ha apuntat que “volem fer d’Ontinyent una vertadera Ciutat Educadora i Universitària, no només en l’educació reglada, sinó amb polítiques que permeten convertir l’educació en una eina transversal que impregne els diferents àmbits, i estiga dirigida a la ciutadania de totes les edats. Volem interconnectar amb l’educació totes les accions que es facen en matèria de cultura, mobilitat, sostenibilitat o igualtat. Així mateix, treballarem per continuar impulsant la nostra llengua pròpia, potenciant el seu ús social com a llengua d’acollida, i fomentant tots els elements de les nostres tradicions i cultura popular. La divulgació de tot aquest patrimoni a les noves generacions és clau per a la seua conservació i creixement”.

Paloma Alberola serà la número 11, lloc clau que marca la majoria

Paloma Alberola i Alborch té 31 anys. És graduada en Filologia Anglesa i actualment treballa com a professora d’anglés a l’IES Jaume I d’Ontinyent. És activista feminista i va ser secretària del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent. També ha participat en el món cultural, com a membre la Unió Artística Musical d’Ontinyent. Compta amb experiència en la política municipal, ja que ha sigut regidora de Compromís per Ontinyent en la primera meitat de la present legislatura.

Paloma Alberola ha destacat que “el meu pas per la política municipal en aquesta legislatura m’ha permés constatar que a Ontinyent tenim molt a fer en matèria de participació. Necessitem una relació més directa, més dialogada i més àmplia amb totes les persones i entitats que formen el nostre poble. A més, cal que aprofundim en un sistema de consells de participació que siguen vertaderament funcionals, on el govern d’Ontinyent escolte, en lloc d’imposar les decisions. Cal posar en valor i donar veu a tota la diversitat que aquests espais recullen. En definitiva, necessitem noves formes de fer política en cada àmbit, i idees renovades per a afrontar els reptes que tenim davant”.

Javi Ferri es presenta en el número 12

Javi Ferri Llopis té 28 anys. És graduat en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, amb Màster en Energia Solar i Renovables. Es dedica professionalment a l’agricultura ecològica des de l’any 2018. És president de la Comunitat de regants del Reg la Baronia, i tresorer de l’Associació de Productors i Comercialitzadors del Meló d’Or, i de l’Associació Llavors d’Ací. Ha realitzat xarrades sobre sobirania alimentària a centres escolars d’arreu del País Valencià. Des de menut ha participat de forma activa en el món esportiu d’Ontinyent, en clubs com l’Esport Base Ontinyent, el Martínez Valls Bàsquet o l’OCR AmicX, de carreres d’obstacles.

Javi Ferri ha subratllat que “el moment actual ens enfronta a diferents reptes en matèria de sostenibilitat i també pel que fa al consum. Nosaltres tenim clar que volem impulsar un Ontinyent més sostenible, on les famílies, també les que viuen en edificis de pisos, puguen tindre incentius per a apostar per l’autoconsum energètic compartit. També hem d’aprofundir en la mobilitat sostenible, i cuidar i afavorir els espais per al vianant, tant en el nucli urbà com en el seu entorn. I volem donar major protagonisme al comerç i el consum de productes locals i a la sobirania alimentària, treballant per aconseguir una economia circular de quilòmetre zero, on tots els recursos siguen aprofitables i ens facen més competitius”.