El portaveu de Compromís per Ontinyent incidia en els incentius per atraure professionals facultatius durant la reunió amb la Directora General d’Assistència Sanitària on participava junt amb l’alcalde, la representació de LVEU i el PP, i els consells Veïnal i d’Inclusió
Aquest dimecres, 13 de juliol, tenia lloc una reunió a la seu de la Conselleria de Sanitat a València, a la qual acudia una delegació de l’Ajuntament d’Ontinyent, formada per l’alcalde, la representació dels tres grups polítics de la Corporació Municipal, així com membres del Consell Veïnal i del Consell d’Inclusió Social. Per part de Compromís per Ontinyent assistia el regidor i portaveu del grup municipal, Nico Calabuig.
La trobada amb la Directora General d’Assistència Sanitària, Amparo Garcia, la Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, i altres membres de l’equip de la Conselleria, tenia com a objectiu tractar la situació d’interrupció del servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent per la falta de personal sanitari per a cobrir les vacances.
En paraules de Nico Calabuig, “des de l’anunci fa unes setmanes de la interrupció temporal del servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent, ocasionat per falta de personal sanitari per a cobrir les vacances dels i les professionals, des de Compromís per Ontinyent hem estat reclamant solucions que no passen per un tancament temporal del servei a la nostra ciutat i a la Vall d’Albaida. En eixe sentit, fa unes setmanes ja vam proposar públicament a través dels mitjans de comunicació que s’establiren incentius econòmics atractius per fomentar l’arribada de metges i metgesses a les zones de difícil cobertura, com la nostra”.
“Recentment, hem vist anunciat per part de la Conselleria un Decret per donar resposta a aquesta situació, i pensem que pot ser un bon pas endavant. Per això, a la reunió amb la Directora General he volgut plantejar el tema, transmetre la preocupació que tenim a Ontinyent sobre si la falta de personal afectarà també al nou Hospital, i demanar informació sobre quin és l’estat de tramitació d’aquest Decret. La seua aplicació i dotació de suficients recursos és fonamental per a solucionar el problema de falta de personal facultatiu al sistema sanitari públic, i especialment a les zones de Difícil Cobertura, com podria ser el cas de l’Hospital d’Ontinyent”, exposava Calabuig.
El portaveu de Compromís per Ontinyent explicava que “la Directora General d’Assistència Sanitària ha confirmat que l’esmentat Decret contindrà incentius econòmics, i també facilitarà la mobilitat de personal facultatiu que voluntàriament decidisca prestar el seu suport i serveis a aquells hospitals on hi haja més falta de metges i metgesses. Ha sigut sincera respecte a la llarga durada dels tràmits burocràtics que haurà de passar el Decret fins a la seua aprovació, però s’ha mostrat favorable a què aquestes mesures estiguen ja en funcionament de cara a l’obertura del nou Hospital. Esperem que així siga, agraïm a la Directora General la seua atenció i bona disposició, i ens mantindrem pendents i reivindicatius fins a l’execució d’aquesta mesura, que desitgem que resulte efectiva per resoldre la situació, o almenys pal·liar-la”.
“El nostre paper en aquesta reunió ha sigut posar damunt la taula la necessitat d’activar possibles solucions en la línia dels incentius que contribuïsquen a atraure metges i metgesses a hospitals com el nostre, amb l’objectiu d’aconseguir la continuïtat dels serveis sanitaris sense interrupcions com la que actualment pateix el servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent. La trobada havia de servir per a fer passos endavant i buscar solucions viables per a la situació actual i també de cara al futur, i eixa ha sigut la nostra predisposició en tot moment. Seguirem vigilant perquè eixos passos endavant es produïsquen com més prompte millor, i tinguen el seu efecte”, concloïa Nico Calabuig.