Nico Calabuig i Paloma Alberola han lamentat que “aquesta decisió suposa un pas enrere preocupant en un servei sanitari essencial en la nostra ciutat, complicant l’accés a la diàlisi dels usuaris i usuàries, per haver de desplaçar-se. Demanem que l’alcalde dialogue amb la Conselleria perquè es mantinga el servei a Ontinyent”
El grup municipal Compromís per Ontinyent ha expressat aquest dimecres la seua preocupació en conéixer-se una notícia, publicada al mitjà de comunicació local LoClar, sobre l’eliminació del servei de diàlisi que es presta a Ontinyent en l’actualitat. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han lamentat aquesta decisió, que afectaria actualment un total de 20 usuaris i usuàries del servei, i han demanat a l’alcalde Jorge Rodríguez que dialogue amb la Conselleria de Sanitat perquè es corregisca la decisió i es mantinga la diàlisi a Ontinyent.
Des de Compromís per Ontinyent també s’ha anunciat que el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Jesús Pla, presentarà una pregunta sobre aquesta eliminació del servei de diàlisi d’Ontinyent, per saber amb detall la situació i els motius de la decisió que s’ha conegut a través de la premsa. Calabuig i Alberola han traslladat la situació a Pla per tal que aquesta problemàtica es conega també en l’àmbit autonòmic i es prioritze la recerca de solucions satisfactòries per als usuaris i usuàries.
El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “si s’arriba a materialitzar aquesta informació que hem pogut conéixer, estaríem davant un pas enrere preocupant en un servei vinculat a la salut en la nostra ciutat. Ontinyent ha de tindre i mantindre tots els serveis que necessita la gent de la nostra ciutat i els municipis del voltant. Un servei tan necessari i inajornable com la diàlisi no hauria de ser objecte de canvi, ja que altera greument la qualitat de vida de les persones que la necessiten. La salut de la gent d’Ontinyent no és negociable”.
Calabuig també ha assenyalat que “més enllà de quins siguen els motius de la decisió, la prioritat ha de ser facilitar l’accés al tractament per part dels usuaris i usuàries. En aquest sentit, si el mecanisme actual, basat en el concert amb una empresa, no funciona, l’hauria d’assumir el sistema públic. Hem de tindre clar, i la pandèmia ens ho està recordant constantment, que la salut de les persones ha de ser el centre de totes les decisions i polítiques, i que hem de reforçar la sanitat pública, perquè la salut no és un negoci”.
Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha manifestat que “potser no ens trobaríem en la situació d’haver de reivindicar el manteniment del servei d’aquesta manera si comptàrem amb una Regidoria de Sanitat a l’Ajuntament, encarregada de forma concreta de tots aquests temes. Nosaltres ja ho vam proposar en el seu moment al Ple Municipal, però La Vall ens Uneix ho va tombar sense cap argument de pes. Simplement, deien que les competències de Sanitat, com que l’alcalde no les va delegar, les assumeix ell mateix.”
“Però aquest problema que hem conegut hui referma la idea que cap polític té poders sobrenaturals per arribar a tot. Per tant, la millor manera d’abordar aquestes qüestions seria a través d’una regidoria delegada i dedicada exclusivament a Sanitat, com ja vam insistir, per no tornar a trobar-se situacions de falta de previsió, gestió i interlocució com la que hui hem conegut”, ha exposat Alberola.
Paloma Alberola ha conclòs subratllant que “des de Compromís per Ontinyent demanem fermament al departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que explore totes les solucions possibles que passen per mantindre el servei. Així mateix, instem als grups polítics municipals d’Ontinyent a unir-se en aquesta reivindicació, com hem fet en anteriors ocasions, aconseguint la força suficient per a conservar serveis i infraestructures en la nostra ciutat”.