La reunió de l’alcaldable Nico Calabuig i el seu equip amb membres del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent es va centrar en necessitats com el reforç de l’Àrea municipal de Joventut, l’augment de l’oferta d’atractius a Ontinyent per a joves de totes les edats, i l’aplicació de mesures de suport en matèria d’ocupació, habitatge o salut mental
Aquest dilluns se celebrava a la Seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el candidat a l’Alcaldia, Nico Calabuig, els Números 2, 3, 6, 13 i 15 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, Gabriel Portero, Pepe Pla, Reis Alborch i Pepa Cortell, i membres de la junta i personal tècnic del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO). La trobada va servir per tractar diferents aspectes relacionats amb la joventut, com la necessitat de reforçar l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament amb més personal i recursos propis, desenvolupar l’oferta d’atractius d’Ontinyent orientats a la població jove en matèria cultural, esportiva i d’oci, o l’aplicació de polítiques locals que donen suport als i les joves en ocupació, habitatge o salut mental.
En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i Portaveu Municipal de Compromís, Nico Calabuig, “Ontinyent necessita una major aposta municipal per la població jove, aplicant el Pla de Joventut i amb polítiques que contribuïsquen a donar resposta a les necessitats dels i les joves en ocupació, habitatge, alternatives d’oci, salut mental i relacions en l’àmbit associatiu. En primer lloc, és fonamental definir des de l’Ajuntament una política de joventut clara, constant en el temps i completa, que aborde de manera específica les demandes i inquietuds dels i les joves, i escolte activament els seus punts de vista”.
Calabuig apuntava que “en aquest sentit, és prioritari destinar més recursos econòmics i personal municipal a dinamitzar les polítiques de joventut. D’aquesta manera es poden desenvolupar iniciatives i projectes més ambiciosos, que vagen més enllà d’algunes actuacions bàsiques que són comunes a qualsevol municipi, o del suport puntual a algunes activitats marcades en el calendari anual. És moment d’innovar en matèria de joventut, donar impuls a activitats menys consolidades, i desenvolupar un programa d’activitats atractiu per a les diferents franges d’edat entre els 12 i 30 anys, que incorpore una oferta cultural, esportiva i d’oci variada, saludable i enriquidora”.
El candidat també destacava que “compartim amb el Consell Local de la Joventut la urgència de rellançar l’associacionisme juvenil, com un espai clau de relació social, aprenentatge de valors i foment de la participació ciutadana i l’esperit crític. L’Ajuntament pot jugar un paper molt valuós per a relacionar entitats de diferents àmbits i donar-los un nou impuls. En aquest sentit, també cal treballar més un vertader vincle intergeneracional, que puga sorgir de manera espontània, generar sinergies entre entitats, i ajudar-les a reforçar-se i créixer”.
Nico Calabuig subratllava que “una altra assignatura pendent és apostar també des de l’àmbit municipal per polítiques més ambicioses que donen resposta a les necessitats de vivenda i treball dels i les joves. Tant el desenvolupament d’ajudes concretes com la recerca d’una col·laboració més estreta entre l’àmbit formatiu i l’econòmic-empresarial poden oferir respostes a aquestes problemàtiques, oferint unes condicions dignes d’emancipació”.
“A més, també hem de posar en el centre la salut mental. A hores d’ara, el gabinet psicopedagògic municipal ha deixat de funcionar. Els centres educatius compten amb aquest servei a través de Conselleria però totes aquelles necessitats que puguen tindre les persones joves fora de l’àmbit educatiu queden sense cobrir. És urgent abordar aquesta qüestió, així com desenvolupar un Pla Municipal de Salut mental i Educació emocional als centres educatius de la ciutat, en col·laboració amb les comunitats educatives. El benestar mental i emocional de la població, i en aquest cas concret de la gent jove, és un repte que hem d’afrontar immediatament”, manifestava Calabuig.
El candidat a l’Alcaldia concloïa “agraint al Consell Local de la Joventut la seua tasca incansable per defensar i atendre les necessitats de la gent jove, i dinamitzar l’activitat juvenil de la ciutat. Des de Compromís per Ontinyent ens hem compromés a augmentar els recursos municipals en polítiques de joventut, impulsar la participació social juvenil, desenvolupar els atractius d’oci de la ciutat i afavorir l’accés a unes condicions d’emancipació dignes, des del pròxim Govern d’Ontinyent. Aquestes mesures seran claus per a reforçar el vincle entre la joventut i la ciutat, poder retindre el talent i oferir un projecte futur a les generacions més joves, evitant que es vegen forçades a buscar eixe projecte de vida en altres ciutats”.