Nico Calabuig i Paloma Alberola han recordat “l’impuls fet pel Conseller d’Economia, Rafa Climent, junt amb ATEVAL, per a la creació del clúster tèxtil sanitari” i han destacat els 5 milions d’euros destinats a les empreses valencianes que han fet inversions per a reconvertir la seua activitat en resposta al Coronavirus
El grup municipal Compromís per Ontinyent ha volgut agrair i destacar les diferents mesures adoptades en matèria d’indústria per la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, encapçalada pel diputat de Compromís i exalcalde de Muro d’Alcoi, Rafa Climent.
En aquest sentit, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han incidit en l’impuls fet des de la Conselleria, a través de l’Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial (IVACE), en el desenvolupament del clúster tèxtil sanitari, així com la creació d’una nova línia d’ajudes anunciades recentment pel mateix conseller Climent, que constaran d’un total de 5 milions d’euros per a aquelles empreses que han reconvertit la seua activitat productiva per donar resposta al Coronavirus.
El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat la importància de la nova línia d’ajudes, ja que “aquests 5 milions d’euros de la Conselleria ajudaran a consolidar la relocalització industrial al nostre territori i donaran suport a aquelles empreses que, com és el cas de diverses empreses d’Ontinyent, no han dubtat ni un moment i han reconvertit la seua producció per posar-la al servei de les necessitats més urgents,”.
Tal com ha apuntat Calabuig, “aquesta crisi sanitària ens està exigint respostes ràpides i encertades, i sense dubte una d’elles és l’aposta de la Conselleria d’Economia per la nostra indústria com a motor econòmic. Tenim un teixit empresarial amb gran potencial, que ens pot garantir la producció i el subministrament dels productes més necessaris davant aquesta situació, sense haver de recórrer al mercat internacional en el futur. Ara més que mai, cal aplicar mesures per a reforçar la nostra indústria, com són aquestes ajudes o l’impuls del clúster tèxtil sanitari”.
Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha assenyalat que “el clúster tèxtil sanitari, on la indústria tèxtil ontinyentina té un gran paper, demostra una aposta clara del Govern Valencià per reforçar la nostra producció industrial. El desenvolupament d’aquest projecte des de la Conselleria, a través de l’IVACE, en col·laboració amb ATEVAL, i al qual s’han sumat posteriorment altres administracions com l’Ajuntament d’Ontinyent, ens permetrà produir el material sanitari necessari per a fer-li front a la COVID-19 a casa nostra”.
“Així, no només reduïm l’impacte econòmic i mediambiental d’eixes compres i transports internacionals, sinó que recuperem el pes estratègic d’una de les nostres principals indústries, i la dotem de la coordinació i els instruments necessaris per a poder fabricar materials sanitaris i de protecció homologats, i de primera qualitat, per a la nostra sanitat”, ha conclòs Alberola.