El cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partido Popular.
En el cas d’Ontinyent hi ha dues infraestructures que estan sota sospita. Es tracta de l’IES Pou Clar, que va ser adjudicat per 7,354,799.08 euros, però va acabar costant-ne 8,528,436.43, és a dir, uns sobrecostos del 16%; i l’IES Jaume I, que va ser adjudicat per 6,508,874.73 euros, però va acabar costant-ne 10,257,964.12, és a dir, uns sobrecostos del 58%.
Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA en Ontinyent arriben a suposar l’escandalosa xifra de 4,922,726.74 euros, quasi cinc milions d’euros, 830 milions de pessetes, i una desviació del 35,5%, xifra que en paraules de Sílvia Urenya, portaveu de Compromís a l’ajuntament, suposa la “marca de la vergonya, per la qual varen condemnar tota una generació d’alumnes d’Ontinyent a estudiar en barracons i en males condicions per culpa de la seua corrupció i saqueig”.
En aquest sentit, la portaveu dels ecovalencianistes insta al PP d’Ontinyent a “demanar perdó a totes i tots els ciutadans ja que quan la Conselleria d’Educació estava en mans del PP (amb Manuel Tarancón, Alejandro Font de Mora, José Ciscar i Maria José Català) els seus companys de partit feien negoci i comptaven bitllets a costa de l’Educació de tots i totes; no tenien cap tipus d’escrúpols a saquejar amb allò que és sagrat en una societat, com és l’Educació. Contra la corrupció cal una postura clara de tolerància zero”.