“Conta la llegenda que Terpsícore, musa de la dansa, era alegre però molt exigent, i que només concedia la gràcia a qui realment la mereixia.
La musa, emotiva, expressiva i molt natural, va quedar enlluernada del protagonista de la nostra història…
Aquesta és la història d’un xiquet que va aconseguir fer realitat el seu somni.”
Així comença El somni de Marcos, conte al voltant del qual gira el projecte Endanza-T 2015, de l’Escola de Dansa Màsters. El projecte va ser presentat el passat dilluns al Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb la presència del coreògraf Marcos Mora, que venia exclusivament per a l’acte, ja que per la vesprada estrenava “Los pájaros muertos” a la ciutat de París. L’acte també va comptar amb la presència de la ballarina ontinyentina Júlia Cambra, una ballarina més que reconeguda ja en el món de la dansa en l’àmbit europeu. Tot un orgull per als amants de la dansa poder veure a Júlia Cambra ballar a les ordres de Marcos Mora en una breu demostració.
Endanza-T està adreçat a totes les escoles d’educació infantil i primària i l’objectiu és acostar el món de la coreografia a través de la figura del nostre Premi Nacional de Dansa 2013, l’ontinyentí Marcos Mora. Encara que el projecte comença a Ontinyent hui mateix, l’objectiu de les persones al capdavant d’aquest meravellós projecte pensen exportar-lo molt més enllà, començant per la resta de pobles de la nostra comarca.
El projecte consta de tres fases: primer, el conte serà repartit a tots els i les alumnes de les escoles que han decidit sumar-se al projecte. L’equip docent de cada escola llegirà el conte a classe per assegurar-se, així, que els arriba i entenen la història del nostre protagonista. En una segona fase, professores i ballarines de Màsters aniran a les escoles a fer un taller de coreografia amb els xiquets i xiquetes d’aquesta etapa educativa (de 1r d’infantil a 6é de primària). Com bé van explicar Mari Carmen i Natalia, professores de Màsters i responsables del projecte, no es tracta d’explicar la dansa tècnica, ni el ballet en sí, es tracta d’acostar tot el ventall d’experiències que es poden viure a partir d’una coreografia: contacte amb la música, amb el moviment, amb tots els sentiments que fan nàixer el moviment… Els i les alumnes aprendran des del minut 0 com es crea una coreografia. Tota una experiència per als nostres xiquets i xiquetes, sense cap dubte.
La tercera i última fase serà una representació basada en el conte a la Sala Gomis per part dels ballarins i ballarines de la companyia, demostrant així, com finalitza tot el procés de creació. Si bé el projecte és innovador per la idea (a partir d’un conte, fer arribar la vessant coreogràfica de la dansa als xiquets i xiquetes), aquest tipus de projectes no són nous per a Masters Ballet:
- En 2012, van portar endavant el projecte educatiu “Peter Pan” de foment de la lectura.
- En 2013 va ser el torn del projecte “High School Musical” per a la millora de les competències lingüístiques en anglés.
- En 2014, ens van aportar el projecte “El valor de l’esforç”, a partir dels premis Anaprode del mateix any.
Absoluta dedicació per fer proper el món de la dansa als nostres xiquets i xiquetes.
Compromís per Ontinyent ens sentim orgullosos per poder aportar el nostre granet d’arena a aquest projecte, ja que ha estat possible gràcies, entre d’altres, a la Regidoria d’Educació, al capdavant de la qual està el nostre regidor, Pepe Pla.
Des de Compromís per Ontinyent us animem a totes les escoles a sumar-vos a aquest magnífic projecte, que acosta una manera diferent de veure la dansa als nostres xiquets i xiquetes, una manera d’ensenyar-los que els somnis es fan realitat si creus fermament en tu mateix. En aquests temps que vivim, hem de fer tot el possible perquè els nostres xiquets i xiquetes mai deixen de somiar.
“Tingues en compte el que somies… perquè es pot convertir en realitat!”