Ontinyent enceta hui dilluns 15 de desembre la primera de les Jornades del cicle Ciutat Orgànica, encarades a encetar un procés de reflexió per a una nova estratègia urbana a Ontinyent. Aquestes Jornades estan promogudes per la comissió “Pensem Ontinyent” del Consell Econòmic i Social, dins les accions que tindran lloc des aquest mes de desembre impulsades per esta comissió coordinada pel regidor d’Hisenda, Joan Gilabert.
Cadascuna de les Jornades del cicle desenvoluparà un tema considerat fonamental: la primera d’elles, el proper dilluns, 15 de desembre, a partir de les 18h, al Centre Cultural Caixa Ontinyent,tractarà sobre “Participació Ciutadana” i les experiències impulsades des dels moviments ciutadans amb objecte de construcció de ciutat. Així, en esta jornada s’encetarà el cicle amb les ponències “La ciutat social: participació a l’àmbit urbà” dels sociòlegs MonoDestudio, i “Regenerar la ciudad. Revolución Urbana 4.0” a càrrec de l’oficina Paisaje Transversal. El públic assistent tindrà l’oportunitat de participar activament al taller conduït per ambdós ponents convidats, així com al col·loqui posterior.
A principis de 2015 tindrà lloc una segona jornada més tècnica adreçada a professionals d’arquitectura i urbanisme, queabordarà “l’Eficiència Urbana”com a criteri fonamental en el disseny i gestió de qualsevol model urbà de futur. Experts de diferents disciplines i col·lectius amb experiència a l’àmbit de l’anàlisi i la gestió de processos urbans, aportaran punts de vista diversos en la posada en pràctica dels conceptes plantejats, així com informació útil que permeta el desenvolupament de dinàmiques d’estràtegia urbana a nivell local.
L’edil d’Hisenda i coordinador de “Pensem Ontinyent”, Joan Gilabert, explicava que les jornades “estan adreçades tant a tècnics com a ciutadans, amb l’objectiu de plantejar tota una sèrie de qüestions encarades a reflexionar al voltant d’ordenar, planejar i gestionar la ciutat amb la consciència del caràcter limitat dels recursos, la revolució tecnològica, la reparació dels nuclis històrics i el restabliment dels equilibris i entorns vitals. A més a més, es pretén proporcionar un nou enfocament que derive en la capacitat d’avaluar projectes i propostes, permetent prendre decisions conscients de la responsabilitat i les conseqüències que l’ordenació i les actuacions tenen sobre els habitants, l’entorn, els recursos i les generacions futures”, destacava el regidor.