Proposem la creació d’una comissió tècnica amb representats de les dues administracions per encetar un procés de negociació que garantitze la gestió sostenible dels residus sense encarir el cost actual.

La judicilialització i falta de diàleg entre la Mancomunitat i el Consorci han provocat no sols despeses importants per a les dos administracions, també han entrebancat i han afectat de forma negativa als objectius de recuperació i reciclatge.

Les darreres resolucions judicials obliguen a la Mancomunitat a posar els residus generats a la Vall d’Albaida a disposició del Consorci, encara que en cap cas obliguen a consorciar-se aquells ajuntaments que a data de hui no formen part del Consorci.

Des de Compromís entenem que complir la obligatorietat de posar els residus a disposició del consorci, sense un diàleg previ que clarifique qüestions tècniques, econòmiques i legals, tant sols provocarà prejudicis tant a les dos administracions afectades, com als ciutadans de totes les comarques incloses al PLA ZONAL: La Safor, La Costera, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents.

A Compromís hem fet un esforç per entendre’ns, per compatibiltizar els interessos de les diferents comarques, dels municipis que formen part del consorci i dels que no; i eixe mateix esforç és el que demanem no sols a la resta de partits polítics que conformen les dues administracions afectades, també a les diferents entitats associatives de les nostres comarques.

A la gestió de residus no han de prevaldre els interessos empresarials, per a Compromís ha de prevaldre la gestió sostenible dels mateixos al menor cost possible per al ciutadans.

Apleguem a hora de tancar un acord en positiu, de dimensionar les plantes de tractament que cap de les dues administracions ha executat a dia de hui.

Demanem que aquesta proposta puga ser tractada el més prompte possible als plenaris de les dos administracions, i anunciem que estem oberts a millorar-la amb les aportacions de tots.

Més informació:

COM151