Publicades les bases de licitació per gestionar fins 2026 un edifici amb capacitat per a 72 persones en un recinte natural de 6.800 m2 adjacent al casc urbà
Els interessats hauran de realitzar una inversió d’al voltant de 100.000 euros i aportar un cànon anual d’un mínim de 2.420 euros
Les bases de licitació per a la gestió i explotació del “Alberg Perú” d’Ontinyent fins l’any 2026 s’han publicat hui al Butlletí Oficial de la Província. El Govern d’Ontinyent confia en què el procés d’adjudicació no trobe cap entrebanc i siga el més ràpid possible, per tal que l’alberg estiga llest per a la campanya d’estiu, segons ha comentat el regidor de Turisme i Comerç, Joan Sanchis
L’Alberg Perú és un edifici de 735m2 de superfície útil i capacitat per a la pernoctació de 72 persones, ubicat en un recinte natural de 6.800 m2 adjacent al casc urbà. L’edifici i el seu entorn ha estat recuperat per l’Ajuntament mitjançant distints programes d’ocupació i formació “per tal de diversificar l’economia i generar ocupació. El turisme d’interior volem que siga un altre dels motors de la generació d’activitat econòmica, que és el nostre objectiu principal”, segons ha apuntat l’Alcalde d’Ontinyent i responsable de Promoció Econòmica, Jorge Rodríguez, qui ha destacat que l’obertura de l’alberg també permetrà donar allotjament assequible i reglat als alumnes del campus universitari d’Ontinyent, que aquest any estrena nova carrera i, per tant, augmentarà el nombre d’alumnes, ha recordat l’Alcalde d’Ontinyent.
El plec de condicions, aprovat al plenari del passat 27 de febrer, estableix que l’empresa que resulte adjudicatària haurà d’assumir unes inversions inicials per a l’equipament de vora 100.000 euros, així com satisfer un cànon anual de 2.000 euros més IVA i haurà de tenir obert l’alberg durant tot l’any amb un contracte fins a l’any 2026, que podria prorrogar-se fins a un màxim de 25 anys més, si l’Ajuntament d’Ontinyent (que té la cessió de l’immoble per part de la Generalitat) també amplia el període de cessió amb l’administració valenciana. Les empreses poden presentar les seues ofertes des de hui i fins el proper 16 d’abril a l’Ajuntament d’Ontinyent, des d’on s’espera que la concessió puga realitzar-se en breu per tal que l’alberg es puga obrir aquest mateix estiu.
L’edifici té una capacitat per a 72 persones, amb dormitoris en la primera i segona planta. A la planta baixa hi ha els espais comuns (menjador , sala d’estar amb accés a una terrassa exterior), cuina i recepció. Està totalment adaptat excepte la torre, que compta amb una sala diàfana a la qual s’accedeix per una escala. El recinte on es troba compta amb vegetació autòctona i instal·lacions d’oci i esplai, en què es poden realitzar activitats a l’aire lliure.
Des del Govern d’Ontinyent s’ha explicat que “és un espai amb moltes possibilitats, que va ser donat al seu dia a les autoritats del règim franquista per al seu ús com a residència per a la secció femenina de la Falange, i que després de la seua cessió a l’Ajuntament ha estat recuperat i posat a punt perquè ara puga tornar a tenir ús”, assenyalaven. Entre altres actuacions en aquest entorn, el consistori destinava 50.000 euros del superàvit de 2012 a dotar de llum elèctrica l’alberg, i s’ha aprovat un pla per abordar una xarxa de clavegueram en la qual s’invertiran 12.000.
L’impuls a la posada en marxa de l’Alberg s’emmarca al conjunt d’actuacions del Govern d’Ontinyent per tal d’impulsar el sector turístic a la ciutat, que al primer trimestre d’enguany han inclòs també la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament d’Oliva per intercanviar turistes; la inauguració d’una sala d’exposicions per als “Gegants i Cabets”; d’un espai per a la promoció de els embotits tradicionals locals; i la posada a punt de la nova sala del Palau de La Vila dedicada al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana.