Un acord entre l’Alcaldia i la Diputació de València ha fet possible una obra pendent des que es va desprendre un mur de contenció fa més d’un lustre.
El Govern d’Ontinyent gestionarà una nova subvenció que permeta tornar a usar el pati després de 30 anys.
El regidor d’Educació, Pepe Pla, mostrava la seua satisfacció “pel compliment d’una reivindicació històrica que demostra una volta més l’aposta que fa el Govern d’Ontinyent per una educació pública, de qualitat i en les millors condicions possibles, en aquest cas aconseguint donar resposta a una demanda pendent des de fa anys en un centre com aquest, que fa una gran tasca per a la formació de persones adultes a la ciutat”, assenyalava.
Més de 5 anys després del despreniment del mur de contenció del talús que sustentava l’Escola per a Adults Sant Carles d’Ontinyent, la seguretat de l’edifici està totalment garantida gràcies a les obres que està duent a terme l’Ajuntament en la zona. Es tracta d’una actuació llargament reclamada per la comunitat educativa d’aquest centre que és utilitzat per més de 1.400 persones anualment, ja que de no actuar-se el talús podria continuar el seu deteriorament i comprometre l’estabilitat de la cimentació i la seguretat futura de l’edifici. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest matí les obres acompanyat pels regidors de Territori i Educació, Rebeca Torró i Pepe Pla, així com pel director del CFPA Sant Carles, Vicent Terol, en un recorregut al qual el primer edil recordava que “garantir la seguretat de l’edifici i els seus usuaris era prioritari, i per això vam fer les gestions necessàries per aconseguir una dotació econòmica que fera possible actuar en esta zona”.
En concret, Jorge Rodríguez es va reunir el passat mes de desembre amb el President de la Diputació de València, Alfonso Rus, en una reunió a la qual van acordar signar un conveni singular per tal de realitzar obres a la ciutat per valor de 150.000 euros, dels quals 100.000 es destinen a esta actuació i altres 50.000 a l’entorn de la Plaça Ovidi Montllor. Aquest conveni, que es signava en maig, es finança amb fons corresponents a la partida de Presidència, quedant per tant al marge dels programes ordinaris de l’ens provincial (com ara el Pla Provincial d’Obres i Serveis) de què ja participa la ciutat.
El Director del CFPA Sant Carles, Vicent Terol, explicava que el pati de l’escola estava sota mínims, amb una barrera de seguretat ubicada des de fa molts anys per a fer front al progressiu descarnament del talús que ha acabat per afectar la barrera i deixar a la vista els fonaments de l’edifici. “Per a eixir a la sala de calderes només tenim aquest espai, que s’havia tornat molt perillós perquè els clavills arribaven a la mateixa paret de l’escola. Ara per fi s’ha pogut resoldre la situació gràcies a l’actuació de l’Ajuntament”, destacava Terol.
L’actuació, que es va iniciar a finals del passat mes de juliol, i es perllongarà durant al voltant de 4 setmanes més, està sent coordinada per la Regidoria de Territori, la responsable de la qual, Rebeca Torró, explicava que les obres ha consistit en desbrossar, netejar i eliminar tota la vegetació, per tal de fer un nou talús compactat des de la plataforma superior del riu que consolide la superfície del pati de l’edifici de l’EPA, que actualment té un desnivell d’uns 18 metres, quedant ara pendent disposar una malla amb gespa i adequar el mur anterior.
Cal destacar que al Pla General d’Ordenació Urbana està previst la construcció futura d’un edifici per tal de trencar el gran desnivell existent, raó per la qual construir un mur de contenció per estabilitzar el pati i l’edifici existent, a més de ser molt més costós, podria condicionar el tipus de construcció del futur edifici. Amb aquestes actuacions “finalitzarem el que seria una primera fase de l’obra, ja que estaria pendent allargar el mur de l’antic pati per poder-lo utilitzar després de quasi 30 anys, però açò requereix d’una altra subvenció l’obtenció de la qual anem a gestionar”, avançava la regidora.
El regidor d’Educació, Pepe Pla, mostrava la seua satisfacció “pel compliment d’una reivindicació històrica que demostra una volta més l’aposta que fa el Govern d’Ontinyent per una educació pública, de qualitat i en les millors condicions possibles, en aquest cas aconseguint donar resposta a una demanda pendent des de fa anys en un centre com aquest, que fa una gran tasca per a la formació de persones adultes a la ciutat”, assenyalava. Les obres de l’altra actuació finançada amb el conveni signat amb la Diputació de València, la urbanització de l’espai obert de la Plaça Ovidi Montllor, està previst que s’inicien a finals del present mes de setembre.