Pepe Pla, regidor d’esports de COMPROMIS, destaca que les noves condicions de contractació s’ajusten més als temps actuals.
S’elimina la inclusió de la piscina d’estiu i del servei de bar per potenciar la presentació d’ofertes, i es manté la concessió inicial per 15 anys
El Regidor d’Esports destaca que les condicions aprovades “donen estabilitat al servei” i són fruit d’un intens treball
El plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar ahir el nou Plec de Condicions i Expedient de Contractació del Servei de Piscina Coberta Municipal, unes condicions “més accessibles per a les empreses, i que dotaran el servei de l’estabilitat que necessita”, explicava el Regidor d’Esports Pepe Pla.
Aquest nou plec s’ha elaborat després que l’aprovat al plenari de juliol de 2012 quedara desert, una situació provocada per la retirada en l’últim moment de l’oferta de l’empresa guanyadora, La gallega Grupo Pazos Salud y Ocio, que va demanar a l’Ajuntament una inversió adicional de 80.000 euros per a prestar el servei. Davant d’açò, “obligats per les circumstàncies”, i per tal d’evitar el tancament temporal de la piscina amb totes les conseqüències que açò comportava, el Govern d’Ontinyent, va prorrogar el contracte amb Brakesport, fent bonos per als usuaris amb data límit per al proper 31 de juliol, i procedint a la modificació del plec de condicions que s’aprovava ahir.
Al plec aprovat al plenari es contemplen canvis que pretenen fer més accessible la presentació d’ofertes a les empreses, amb la eliminació de la obligatorietat d’assumir la gestió de la piscina d’estiu i del servei de bar del poliesportiu. Pepe Pla destacava que “és un plec de condicions molt treballat, per a elaborar el qual hem replegat informació dels últims plecs semblants que s’estaven fent a altres ciutats, hem replegat idees del Degà de la Facultat de Ciències Esportives de la Universitat de València, i també de vàries de les empreses que s’havien interessat per l’anterior concurs, així com d’empreses i usuaris de la ciutat”, explicava.
Altres aspectes no canvien, com el manteniment del termini de 15 anys per a la concessió, “perquè pensem que el servei ha de donar estabilitat a l’Ajuntament i a l’empresa adjudicatària, per tal d’evitar problemes com els que hem tingut als últims anys”, afegia. A l’hora de valorar els projectes es tindrà en compte la inversió que les empreses proposen de millora de la instal·lació esportiva auxiliar a la piscina coberta, amb inversions a espais físics i a equipaments, així com la dinàmica d’activitats i els preus econòmics per als usuaris. “No voliem que a Ontinyent pasara com a altres poblacions on tenen les piscines tancades”, assenyalava Pepe Pla, “però volem que aquest servei es preste amb unes condicions òptimes de qualitat”, afegia.
“Sorpresa” pel vot de l’oposició
Pepe Pla, que recordava que traure el servei a concurs és una necessitat derivada del Real Decret-Llei 20/2011, que prohibeix la contractació de personal en les administracions públiques, mostrava per altra banda la seua “sorpresa” pel vot d’abstenció emès per part de l’oposició, “escudant-se en uns arguments extramadament pobres”.
En aquest sentit, Pla lamentava que el PP vullga fer creure que l’adjudicació és per a 25 anys, quan no és cert, ja que la pròrroga per 10 anys addicionals als 15 inicials “només s’efectuarà si la corporació municipal així ho considera adequat”; i assenyalava que la eliminació del cànon de 120.000 euros per a inversions es produeix després d’estudiar els plecs de condicions que s’estan presentant actualment per a serveis semblants a tota Espanya: “si el PP troba alguna empresa que estiga disposta actualment a assumir un cànon com aquest en els temps que corren, per favor que ens la duga. La ignorància esportiva del PP es molt atrevida”, manifestava.
Amb tot, “el més curiós”, explicava Pepe Pla, és que el portaveu del PP, Filiberto Tortosa, critique que es contemple que l’Ajuntament assumisca el 50% de les despeses de llum, aigua i gas. El regidor recordava que després d’haver adjudicat el servei a l’anterior empresa adjudicatària en 2008, el PP de Filiberto Tortosa i Lina Insa va passar per alt els impagaments d’aquesta durant 3 anys, “fins que el forat va ser tal que ja no es podia arribar a una solució negociada, i ara tenen el valor de dir que s’abstenen perquè volen estar vigilants. Si hagueren fet bé el seu treball i hagueren actuat quan tocava, ara esta empresa no deuria a l’Ajuntament uns diners amb els quals podriem pagar aquest 50% de llum, aigua i gas durant molts anys”, concloïa.