Va estar secretari de redacció de la revista L’Espill en l’etapa a la qual va estar dirigida per Fuster.
L’acte coincideix amb l’exposició “Joan Fuster: Nosaltres els valencians (1962-2012)” de la qual és comissari.
El Periodista i escriptor d’Algemesí Francesc Pérez i Moragón dedicarà aquest divendres 4 de maig una conferència a Joan Fuster al museu MAOVA d’Ontinyent, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València.
La conferència comparteix títol i coincideix en el temps amb l’exposició “Joan Fuster: Nosaltres els valencians (1962-2012)” que s’exposa fins al 13 de maig a la Casa de Cultura d’Ontinyent, i que la Universitat de València ha dedicat a la commemoració dels 50 anys de la publicació de l’obra cabdal de l’autor suecà. Cal destacar que el comissari d’esta exposició és el propi Francesc Pérez i Moragón, qui va ser secretari de redacció de la revista L’Espill en l’etapa a la qual aquesta va estar dirigida per Joan Fuster, a qui ha dedicat diversos estudis, formant part així mateix de la Càtedra que du el seu nom.
La conferència, que tindrà lloc a les 19:30 hores de divendres al Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA).
Aquesta serà una més de les diverses activitats que s’estan organitzant a la Ontinyent al voltant d’esta exposició per aprofundir en el coneixement del llegat intel·lectual del pensador de Sueca, i que també van incloure el passat 23 d’abril una lectura continuada de textos de Fuster a la qual van participar més d’un centenar d’alumnes de diferents centres educatius d’Ontinyent per celebrar el “dia del llibre”.
L’exposició “Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012” té el propòsit de commemorar l’aparició d’aquell llibre, mostrant a través de la documentació conservada per l’autor qui era Joan Fuster, a més d’algunes dades sobre el procés d’elaboració del llibre, el ressò immediat que va obtenir i les dificultats amb la censura de l’Estat franquista amb què es va enfrontar a partir d’un moment determinat.
A més, s’ha volgut donar a conèixer una part molt significativa del llegat material de Fuster, seleccionant-se una sèrie d’obres d’art col·leccionades per l’escriptor, entre les quals hi ha peces de Manolo Gil, Joan Miró, Antoni Tàpies, Manuel Hernández Mompó, Andreu Alfaro, Rafael Armengol, Artur Heras, Joan Ponç, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Antonio Saura, Joan-Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Josep Maria Gorris, Josep Renau, Manuel Boix, Josep Pla Narbona, Carlos Edmundo de Ory, Jaume Pla, i Joan Cardells, entre altres.