La nova normativa obliga a canviar la gestió d’un servei que fins ara prestava Creu Roja
El regidor de Medi Ambient destaca que els veïns “sabran amb certitud què va a fer-se de la roba i el calçat que dipositen als contenidors”
La gestió dels contenidors de roba usada i calçat en via pública ,que fins ara tenia Creu Roja a Ontinyent, passa a mans de l’Ajuntament, que ha arribat a un acord amb una empresa per a què es faça càrrec del servei.
Tal com explica el regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, “la Llei 28/2011 de 28 de juliol, estableix la roba i el calçat com a residus sòlids urbans, el que obliga a l’Ajuntament a gestionar la recollida, transport i tractament d’estos residus domèstics, o lliurar-los a una entitat gestora d’aquestes deixalles”. Com a conseqüència d’aquest canvi a la normativa, el Govern d’Ontinyent es va posar en contacte amb Creu Roja per explicar a la ONG la nova situació. Aquesta ONG va expressar a l’Ajuntament el seu desig de no continuar prestant el servei, arribant-se posteriorment a un acord amb una empresa gestora que ha implementat un total de 20 contenidors de roba i calçat per tota la ciutat, que substitueixen als de Creu Roja.
L’acord al qual s’ha arribat amb aquesta empresa garantirà al consistori un ingrés de 10 euros per contenidor i mes, el que suposarà 2.400 euros anuals en aquest concepte, a més de certificar el tractament, la valorització i en definitiva, la traçabilitat d’aquestos residus. “D’aquesta manera, l’Ajuntament té un ingrés que tot i no ser molt elevat, abans no tenia, i a més a més sabrem exactament què és el que va a fer-se de la roba i el calçat que es diposite als contenidors”, destacava Fran Quesada.
Després de traslladar-se a una planta de tractament, part d’esta roba es reciclarà i part es reutilitzarà. A més a més, l’empresa s’ha compromès a lliurar 300 quilos anuals de roba neta i en bon estat a l’Ajuntament d’Ontinyent, per a que siguen repartits entre els ciutadans necessitats a través d’ONGs i entitats benèfiques.