L’Ajuntament d’Ontinyent demana la suspensió cautelar de les obres de l’Alta Tensió a la Serra del Torrater.
L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Directora General de Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient per la qual aquesta dictava declaració d’impacte ambiental estimant “acceptable” a efectes ambientals el projecte de línia elèctrica d’alta tensió entre la Serra del Torrater d’Ontinyent i la línia Juan Urrutia d’Alcoi. En aquest recurs, el consistori demana la suspensió cautelar de les obres que estan duent-se a terme a esta zona fins que es resolga el procés judicial que hi ha al voltant de les mateixes.
El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, donava detalls al respecte aquest matí en una roda de premsa a la qual recordava en primer lloc que la referida línia d’alta tensió projectada “travessa un paisatge natural municipal, amb l’afegit de que l’actuació ve precedida per l’incendi que es va produir en setembre de 2010”. A conseqüència del mateix i de la resposta social que es va produir davant esta situació, es va demanar a la Conselleria de Medi Ambient el 23 de febrer de 2011 l’establiment d’unes mesures correctores en l’estudi d’impacte ambiental.
La Directora General de Medi Natural va contestar a esta petició el passat 16 de maig, assegurant que les mesures exigides al decret d’impacte ambiental “son adequades per a evitar el risc d’erosió i d’incendi”, ja que es va avaluar l’impacte ambiental sobre la vegetació i la fauna vulnerable. Fran Quesada explicava que “segons la directora es va fer tot conforme a llei, però allò més important es el que diu després, que si aparegueren impactes imprevistos, com l’incendi de setembre de 2010, hauran de ser comunicats pels promotors per tal d’adequar el projecte”.
En paraules del regidor de Medi Ambient, en tenir eixes línies textuals de la pròpia Conselleria, “l’Ajuntament decideix presentar un recurs contenciós administratiu “al qual demana la suspensió de les obres fins que es resolga aquest recurs, que demana un nou estudi d’impacte ambiental, tenint en compte les pròpies conseqüències que segons la pròpia directora no es podrien haver previst”.
Aquest recurs es va presentar el passat divendres, 15 de juliol, i s’espera que la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es faça pública en al voltant d’un o dos mesos. Quesada exposava que des del consistori ontinyentí “pensem que la contestació serà positiva”, avançant que en cas contrari, es duran a terme altres actuacions de les que encara no es poden donar detalls.
Subvenció del programa PAMER
En altre ordre de coses, el regidor anunciava també que l’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit una subvenció del programa d’ocupació pública PAMER (Pla d’actuacions per la millora de l’ocupació rural) per a la contractació de persones desocupades. Esta subvenció té un import de 28.148 euros que es destinaran a donar treball a quatre persones, una com a capatàs i tres com a peons en tasques relacionades en el medi ambient, sent totes elles seleccionades pel SERVEF. Fran Quesada destacava que “en una situació com l’actual, estes subvencions que afavoreixen l’ocupació son sempre ben rebudes”.