L’alumnat de 3r de Primària del CEIP Martínez Valls visita el Palau de la Vila amb Sílvia Urenya

Este matí al saló de plens hem tingut una visita molt especial!

L’alumnat de 3r de Primària del CEIP Martínez Valls està treballant una unitat didàctica sobre els oficis. Acompanyats per les tutores i tutor, avui han fet una excursió per Ontinyent visitant diversos comerços i aprenent dels oficis d’alguns pares i mares.

Com que no els puc dur a València a ensenyar-los la meua feina com a lingüista, els he explicat la feina que faig com a regidora a l’Ajuntament d’Ontinyent.

Pensava que seria avorrit explicar a xiquets i xiquetes de 8 i 9 anys la feina política que fem des del consistori, però no!

Els he explicat la importància que té votar perquè elegim a les persones que ens representen i que són les que després decideixen gran part del funcionament de les coses (com, per exemple, com i en què es gasten els diners de tots i totes). Perquè m’entengueren bé, els he explicat que treballem per equips, com ells a classe, i que allí debatim sobre els temes més importants per a Ontinyent.

M’han sorprés gratament les preguntes que feien… algunes de les quals, molt més complicades del que ells pensen: si els equips voteu i quedeu empatats, com es decideix? i si algú de l’equip no està d’acord amb la resta, com vota? Poca broma!

M’han preguntat si les decisions que prenem són difícils… i els he dit que, de vegades, molt, perquè tenen a veure directament en el benestar de la gent i que hi ha ocasions en què és complicat posar-nos d’acord, però que amb educació i escoltant-nos, sempre intentem arribar a un acord per al bé de tots.

He acabat dient-los que és molt important que ara estudien molt per a poder decidir en un futur què volen ser (amb el desig, de cor, que ho puguen decidir…).

Un matí dolcet!

Sílvia Urenya
Portaveu de Compromís per Ontinyent

Este matí al saló de plens hem tingut una visita molt especial!L'alumnat de 3r de Primària del CEIP Martínez Valls est…

Posted by Sílvia Urenya on Thursday, 22 February 2018

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *