Compromís per Ontinyent aposta per potenciar el patrimoni industrial i la indústria en actiu com a oferta turística

Sílvia Urenya celebra l’impuls del govern valencià amb la construcció del Museu Valencià del Tèxtil a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent

La diputada de Compromís a les Corts, Teresa Garcia, ha presentat una proposta per tal de potenciar el patrimoni industrial, tant antic com actual, com a recurs turístic estratègic que permeta desestacionalitzar i descentralitzar l’oferta turística, a més d’incrementar la competitivitat de les empreses i crear oportunitats d’ocupació, així com frenar l’èxode rural i generar ingressos per invertir en conservació.

Aquesta proposta de Compromís va en la línia dels 500.000 euros per a la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana que ha anunciat el Govern del Botànic al projecte de pressupostos per al 2018 per donar un nou impuls al Museu Valencià del Tèxtil que s’ubicarà definitivament a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent.

Des de Compromís per Ontinyent, la portaveu, Sílvia Urenya celebrava “el compromís del govern valencià amb la construcció del Museu Valencià del Tèxtil, un projecte iniciat dècades abans i que per falta de suport dels anteriors governs del PP havia quedat en pausa.” Recordem que l’Ajuntament d’Ontinyent va adquirir en 2001 la fàbrica Revert situada al carrer Músic Úbeda quan era alcalde el valencianista Rafael Portero, el qual en aquell moment mostrava la seua satisfacció ja que, amb aquesta adquisició, es feia efectiu el compromís de l’ajuntament amb el projecte museístic.

Portero assenyalava en les seues declaracions de fa 16 anys que “ara queda pendent que les altres administracions també ho facen”. I efectivament, amb el canvi polític a la Generalitat més d’una dècada després, el projecte de museu a l’antiga fàbrica de Revert està més prop que mai. L’alcalde d’aleshores recordava que “el projecte del museu va emmarcat en un projecte global de revifament del nucli antic de la ciutat, ja que la construcció d’aquest centre museístic suposarà un redisseny de tota la zona que va del carrer Major al riu Clariano al seu pas per la ciutat, així com un redimensionament d’aquesta àrea, actualment poc vital.”

Segons la diputada de Compromís Teresa Garcia, “el patrimoni industrial és un element bàsic del nostre paisatge i de la nostra cultura i suposa un element important per a posar en valor el binomi turisme i cultura. El patrimoni industrial explica la nostra història, en quant a l’economia, els moviments socials i obrers i l’evolució de la producció i la tecnologia, amb la qual cosa es potència una oferta turística de valor afegit que apuntala valors com els de la innovació, i també l’autoconeixement”.

“D’altra banda, també existeix un nou vessant de producte turístic, la indústria en actiu, que constitueix un gran potencial de desenvolupament de l’activitat turística i de promoció del sector industrial valencià. Països com França han explotat aquesta modalitat turística des de fa anys i les seues empreses reben milions de visites cada any. A França, s’ha potenciat majoritàriament el turisme industrial en petites i mitjanes empreses de caràcter artesanal, encara que també les grans empreses han desenvolupat programes de turisme industrial. A través d’aquestes visites, les empreses desenvolupen la seua imatge de marca, amplien la demanda dels seus productes, fidelitzen als seus clients i enforteixen els llaços socials”.

Finalment, la regidora i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, Sílvia Urenya, afirmava que “des de la nostra formació política creiem que el Museu Tèxtil Valencià és un projecte de ciutat i de país, en què les aportacions de totes i tots poden contribuir a fer d’aquest un punt de referència per al turisme d’interior que impulse l’atracció de visitants i la consegüent dinamització econòmica que pot generar en benefici de la gent d’Ontinyent”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *