La portaveu de Compromís per Ontinyent demana diàleg al govern municipal, i fa una crida al consens social sobre la nova ubicació i el respecte al plenari com a centre del debat, on hi ha representada la ciutadania

Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent, ha participat aquest matí al programa Bon Dia de ComarcalTV.

Un dels temes tractats ha estat el del nou emplaçament per a l’hospital d’Ontinyent. Sílvia Urenya ha manifestat al respecte que “la història de l’hospital d’Ontinyent és una història de desenganys. Portem molts anys amb el tema i la ciutadania d’Ontinyent està molt escarmentada. Nosaltres, des de Compromís per Ontinyent, el que demanem és cautela i precaució perquè la gent pateix amb aquest tema després de tants anys reivindicant la necessitat de l’hospital. Nosaltres hem arribat a dir que si ara no era possible construir el centre de nova planta, com a prioritat demanàvem un mapa de necessitats, tenint en compte la infraestructura existent per poder aportar més cobertura sanitària a la nostra comarca.”

“Evidentment la notícia d’un nou hospital sempre és molt positiva però des d’ací aprofite per demanar precaució” ha afegit la portaveu de Compromís a ComarcalTV. A més ha informat que “ahir els diferents portaveus dels grups polítics municipals vam tindre una reunió amb l’alcalde on se’ns va comunicar l’informe tècnic de la Conselleria de Sanitat, també la proposta de conveni, que encara no està signat, i finalment ens van convocar al proper dilluns a la comissió prèvia al plenari on continuarem parlant del tema. Serà al plenari que tindrà lloc el dimarts on els grups municipals teòricament votarem aquesta decisió”, afegia Urenya.

Per concloure ha manifestat que “a priori estem molt contents per la notícia però amb moltíssima precaució, perquè si recordem una mica, l’anterior alcaldessa Lina Insa va arribar a inaugurar “en bombo i platerets” una maqueta. És a dir, vam arribar a tindre una maqueta de l’hospital amb un cartell impressionant en uns terrenys que encara estem discutint què passarà amb ells amb tota la problemàtica legal que està comportant. Aleshores, jo demane des d’ací a l’equip de govern precaució i xafar de peus en terra perquè la ciutadania està molts anys escarmentada i no mereixen que continuem en aquesta baralla.”

Continuant amb les intervencions al programa de ComarcalTV, en la secció de posar notes a persones o entitats d’actualitat, Urenya ha donat l’aprovat al Consell Local de la Joventut i al Col·lectiu Actiu per l’organització d’Activa el so! i ha suspés als joves de Nuevas Generacions del PP “pel ridícul espantós del#birragate”

Al minut lliure de la tertúlia Sílvia Urenya ha dedicat la seua intervenció al tema de la gestió de residus a les Comarques Centrals. “La mesura per a tornar els envasos, fins un 85%, que en breu ficarà la Conselleria de Medi Ambient afectarà a les famílies i tindrà una gran repercussió al nostre medi ambient”. També ha recordat com “quan érem xiquets ens enviaven a retornar “els cascos” de les botelles”.

BON DIA COMARCAL SILVIA