Joan Gilabert, ha subratllat que la presentació del pla “és més important per la forma que pels continguts”

Els representants dels agents socio-econòmics i els grups polítics destaquen la unanimitat que ha aconseguit el document al Consell Econòmic i Social. El pla contempla la contractació de 20 menors de 35 anys durant sis mesos per a desenvolupar programes de promoció econòmica i benestar social a través de l’Ajuntament.

Ontinyent ha respost a la crisi amb un Pla d’Ocupació per al període 2014-2015 que compta amb un pressupost de 731.000 euros i que ha estat consensuat per partits, empresaris i sindicats. El II Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació, que continua el camí obert per l’estratègia de promoció econòmica del Govern d’Ontinyent, ha estat presentat hui en una roda de premsa on tots els representants dels agents socio-econòmics i els grups polítics han destacat la unanimitat que el document ha aconseguit al Consell Econòmic i Social (CES).

El Pla d’Ocupació consta de quatre eixos –finançament per a iniciatives emprenedores, ajudes a la reindustrialització, execució dels projectes votats pels ciutadans a la campanya “Ontinyent Participa” i un programa per atraure idees innovadores- que van ser impulsats en un primer moment des del Govern d’Ontinyent i que han estat enriquits per les aportacions dels membres del CES. Entre elles, destaca el canvi de la creació d’unes beques prevista en el document original que passen a ser ara 20 contractes de sis mesos per a menors de 35 anys per a desenvolupar programes de promoció econòmica i benestar social a través de l’Ajuntament amb un pressupost de 120.000 euros.

El primer tinent-alcalde, regidor d’Hisenda i portaveu municipal de Compromís, Joan Gilabert, ha subratllat que la presentació del pla “és més important per la forma que pels continguts”. “És molt important que tot allò que anem fent en matèria de promoció econòmica siga consensuat, que siga cosa de tots i marque una tendència i no vaja canviant-se de polítiques de promoció econòmica en funció del canvi polític, però això creiem que obri un camí que hem de continuar”, ha afegit Gilabert.

També s’ha assenyalat que el Pla d’Ocupació “ve a ficar el seu granet d’arena” en la recuperació econòmica de la ciutat, ja que “ni ve a substituir la iniciativa privada ni ve a salvar la vida a ningú”, el pla “manifesta la voluntat de diàleg i de tendir ponts que sempre ha existit al Govern d’Ontinyent”.